Rødbetehummus
Foto: Nadin Martinuzzi

Rødbetehummus

Dette er et vegansk pålegg med masse næring fra rødbeter og kikerter som smaker kjempegodt. Det gir deg garantert energi og godt humør.

Fremgangsmåte

  1. Forvarm ovnen til 200 °C. Skrell rødbetene og kutt i terninger. Ha betene deretter i folie og bak i ca. 20 minutter til de er møre.
  2. Hell vannet som kikertene ligger i et dl-mål og sett kaldt.
  3. Skrell kikertene mens rødbetene bakes. Kikerter uten skall gir en ekstra myk og porøs konsistens på hummusen, men kikertene må ikke skrelles.
  4. Ha skrelte kikerter, tahini, rødbeter, hvitløk, og halvparten av sitronsaften i en blender eller food processor.
  5. Mens maskinen rører, hell litt og litt kaldt kikert-vann i hummusen – dette gjør den ekstra luftig. Hummusen er ferdig mikset når den er blitt en jevn puré.
  6. Smak til med salt, pepper, spisskummin og sitronsaft.
  7. Smør et sjenerøst lag rødbetehummus på godt brød og drypp over litt olje, sesamfrø og fersk persille på toppen.   

Tips:
Bak betene hele med skall, da bevares mer av næringsstoffene i prosessen. Bruk samme temperatur, men betene må da stå i minst 1 time, avhengig av størrelse. Ta av skallet før du kjører de i blenderen.

Tips:
Du kan skrelle kikertene ved å gni dem mot hverandre. Kikerter uten skall gir nemlig en ekstra myk og porøs konsistens på hummusen, men det er ikke nødvendig.

Her finner du flere retter med hummus

Her finner du mange vegetaroppskrifter

Bli abonnent og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Brodogkorn.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du julestemning på et øyeblikk
Dagens rett
Rugbrød med medisterkake og bacon

Slik lager du julestemning på et øyeblikk

Her får du en smakfull og enkel oppskrift som er perfekt nå i juleinnspurten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her