Rødbetehummus
Foto: Nadin Martinuzzi

Rødbetehummus

Dette er et vegansk pålegg med masse næring fra rødbeter og kikerter som smaker kjempegodt. Det gir deg garantert energi og godt humør.

Fremgangsmåte

  1. Forvarm ovnen til 200 °C. Skrell rødbetene og kutt i terninger. Ha betene deretter i folie og bak i ca. 20 minutter til de er møre.
  2. Hell vannet som kikertene ligger i et dl-mål og sett kaldt.
  3. Skrell kikertene mens rødbetene bakes. Kikerter uten skall gir en ekstra myk og porøs konsistens på hummusen, men kikertene må ikke skrelles.
  4. Ha skrelte kikerter, tahini, rødbeter, hvitløk, og halvparten av sitronsaften i en blender eller food processor.
  5. Mens maskinen rører, hell litt og litt kaldt kikert-vann i hummusen – dette gjør den ekstra luftig. Hummusen er ferdig mikset når den er blitt en jevn puré.
  6. Smak til med salt, pepper, spisskummin og sitronsaft.
  7. Smør et sjenerøst lag rødbetehummus på godt brød og drypp over litt olje, sesamfrø og fersk persille på toppen.   

Tips:
Bak betene hele med skall, da bevares mer av næringsstoffene i prosessen. Bruk samme temperatur, men betene må da stå i minst 1 time, avhengig av størrelse. Ta av skallet før du kjører de i blenderen.

Tips:
Du kan skrelle kikertene ved å gni dem mot hverandre. Kikerter uten skall gir nemlig en ekstra myk og porøs konsistens på hummusen, men det er ikke nødvendig.

Her finner du flere retter med hummus

Her finner du mange vegetaroppskrifter

Bli abonnent og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Brodogkorn.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Akkurat nå er makrellen på sitt aller beste
Dagens rett
Grillet makrell med sitroncouscous, grillet paprika og squash

Akkurat nå er makrellen på sitt aller beste

Vi har gitt den store sommerfisken, makrellen, internasjonalt og sesongriktig følge i denne retten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kyllinglårene er det beste på kyllingen - når de får litt drahjelp som her
Dagens rett

Kyllinglårene er det beste på kyllingen - når de får litt drahjelp som her

Kyllinglår som marineres noen timer i lime blir ekstra gode - bare prøv denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Se alt det gode du kan lage med makrell
Guide
Oppskrifter makrell

Se alt det gode du kan lage med makrell

Denne råvaren som er blant de billigste i fiskedisken, er på sitt beste nå og kan trylles med på kjøkkenet. Her finner du mange fristende oppskrifter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

By på en vårlig og veldig lettlaget pastarett
Dagens rett

By på en vårlig og veldig lettlaget pastarett

1. mai er for mange første vårdag. Med gode værmeldinger i vente, er det mange som vil tilbringe mest tid ute. Med denne pastaretten til middag, blir det tid til alt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak uforglemmelig mat og viner fra California i Oslos eldste trevilla
Matkurs og vinkurs
Winemakers Dinner 30.mai i Oslo

Smak uforglemmelig mat og viner fra California i Oslos eldste trevilla

Vi byr på fabelaktige viner fra California kombinert med utsøkt mat i historiske omgivelser den 30. mai.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Gjør som brasilianerne - sørg for feststemning med caipirinha
Ukens drink

Gjør som brasilianerne - sørg for feststemning med caipirinha

Caipirinha betyr «liten mann fra landet» og er Brasils nasjonaldrink. Den lages av cachaça som er laget på samme måte som mye rom. En sterk, men likevel frisk drink som derfor er manges favoritt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her