Rødvinsmarinert hvalbiff
Foto: Alf Börjesson

Rødvinsmarinert hvalbiff

Hvalbiff smaker himmelsk. Marinerer du den i rødvin når du enda større høyder. Følg den enkle oppskriften.

Fremgangsmåte

Bland sammen ingrediensene til marinaden. Legg kjøttet i en dobbelt plastpose og hell over marinaden. Knyt godt igjen og legg posen i et fat.

La kjøttet marinere 2 dager i kjøleskap. Snu det av og til.

Ta kjøttet opp og tørk det. Brun smør i en panne og stek hvalbiffen brun på alle kanter. Legg i en langpanne eller ildfast form. Dryss på salt.

Sett formen i stekeovn ved 170 grader og stek ca 1 time. Bruk steketermometer og ta steken ut når dette viser 60 grader. Drypp steken med marinaden 2-3 ganger under stekingen.

Legg halve tomater, sjampinjong i skiver og småløk i formen etter ca 40 minutter steking.

Kokte bønner og poteter passer som tilbehør. Ikke ha salt i marinaden det trekker vann ut av kjøttet. Resten av marinaden og stekesjyen siles og brukes til sausen.

Sausen:
Surr finhakket løk i smør til det er blankt. Ha i rødvin, kok opp og kok inn til det halve.
 

Ha på kraften fra steken og resten av marinaden og småkok 10 minutter. Sil sausen og rør inn usaltet smør.

Ha i finkuttet gressløk og frisk timian ved servering.

Flere deilige hvalretter finner du her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev - det er selvfølgelig gratis.

 

 

Sendt inn av Reklameutvalget for småkvalkjøtt

5
5/5 etter 22 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen