Rødvinsmarinert hvalbiff
Foto: Alf Börjesson

Rødvinsmarinert hvalbiff

Hvalbiff smaker himmelsk. Marinerer du den i rødvin når du enda større høyder. Følg den enkle oppskriften.

Fremgangsmåte

  1. Bland sammen ingrediensene til marinaden. Legg kjøttet i en dobbelt plastpose og hell over marinaden. Knyt godt igjen og legg posen i et fa.
  2. La kjøttet marinere 2 dager i kjøleskap. Snu det av og til.
  3. Ta kjøttet opp og tørk det. Brun smør i en panne og stek hvalbiffen brun på alle kanter. Legg i en langpanne eller ildfast form. Dryss på salt.
  4. Sett formen i stekeovganger under stekingen.
  5. Legg halve tomater, sjampinjong i skiver og småløk i formen etter ca 40 minutter steking.
  6. Kokte bønner og poteter passer som tilbehør. Ikke ha salt i marinaden det trekker vann ut av kjøttet. Resten av marinaden og stekesjyen siles og brukes til 
  7. Surr finhakket løk i smør til det er blankt. Ha i rødvin, kok opp og kok inn til det halve.
  8. Ha på kraften fra steken og resten av marinaden og småkok 10 minutter. Sil sausen og rør inn usaltet smør.
  9. Ha i finkuttet gressløk og frisk timian ved servering.sausen.
  10. n ved 170 grader og stek ca 1 time. Bruk steketermometer og ta steken ut når dette viser 60 grader. Drypp steken med marinaden 2-3 Sausen:

Her finner du mange deilige retter med hval

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Norsk Hval

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag disse saftige og superenkle lammebollene til ukas avslutninger
Dagens rett

Lag disse saftige og superenkle lammebollene til ukas avslutninger

Disse kjøttbollene gjør stor lykke på tapasbordet og er enkle å frakte med seg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her