Rødvinsmarinert hvalbiff
Foto: Alf Börjesson

Rødvinsmarinert hvalbiff

Hvalbiff smaker himmelsk. Marinerer du den i rødvin når du enda større høyder. Følg den enkle oppskriften.

Fremgangsmåte

  1. Bland sammen ingrediensene til marinaden. Legg kjøttet i en dobbelt plastpose og hell over marinaden. Knyt godt igjen og legg posen i et fa.
  2. La kjøttet marinere 2 dager i kjøleskap. Snu det av og til.
  3. Ta kjøttet opp og tørk det. Brun smør i en panne og stek hvalbiffen brun på alle kanter. Legg i en langpanne eller ildfast form. Dryss på salt.
  4. Sett formen i stekeovganger under stekingen.
  5. Legg halve tomater, sjampinjong i skiver og småløk i formen etter ca 40 minutter steking.
  6. Kokte bønner og poteter passer som tilbehør. Ikke ha salt i marinaden det trekker vann ut av kjøttet. Resten av marinaden og stekesjyen siles og brukes til 
  7. Surr finhakket løk i smør til det er blankt. Ha i rødvin, kok opp og kok inn til det halve.
  8. Ha på kraften fra steken og resten av marinaden og småkok 10 minutter. Sil sausen og rør inn usaltet smør.
  9. Ha i finkuttet gressløk og frisk timian ved servering.sausen.
  10. n ved 170 grader og stek ca 1 time. Bruk steketermometer og ta steken ut når dette viser 60 grader. Drypp steken med marinaden 2-3 Sausen:

Her finner du mange deilige retter med hval

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Norsk Hval

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Den beste fastfood som tenkes kan
Dagens rett

Den beste fastfood som tenkes kan

Blåskjell er hverdagsluksus og hurtigmat i et og samme nett. Prøv denne velsmakende oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her