Rosettbakkels
Foto: SUSANSAM

Rosettbakkels

Rosettbakkels er tynnere og sprøere enn smultringer, og oppleves litt lettere. Et lett dryss av melis gjør dem ekstra tiltrekkende.

Fremgangsmåte

Rør sammen mel og melk til en jevn røre.
Ha i salt og sukker. Pisk eggene lett i røren. Vær varsom for å hindre luftbobler.
La røren hvile i ca 30 min.
 
Varm smulten. Test med skaftet på en tresleiv. Når det freser rundt skaftet, er smulten varm nok.
 
Sett rosettjernet ned i smulten, og varm det godt. Rist fettet av jernet, og dypp det i kakerøren, slik at røren står opp til øvre kant på jernet. Ikke la røren gå over kanten, ellers vil ikke kakene slippe jernet etterpå.
 
Sett jernet med røre på ned i smultgryten. Den må ikke komme nær bunnen.
Løsne kakene med en gaffel, når fargen begynner å bli gyllen. Snu deretter kakene forsiktig slik at de får jevn farge.
 
Taes opp og, og får renne av på kjøkkenpapir.
 
Tips:
Rosettjern fås med ulike mønstre, men framgangsmåten er den samme. Sjekk din nærmeste kjøkkenutstyrbutikk.
 
 

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

By på lekker kalveschnitzel i kveld
Dagens rett
Kalveschnitzel

By på lekker kalveschnitzel i kveld

Det blir ekstra god stemning rundt middagsbordet med schnitzel laget av saftig og mørt kalvekjøtt. Her er oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her