Rugbrødlagkake
Brodogkorn.no

Rugbrødlagkake

Rugbrødlagkake er en saftig og smakfull kake med friske bær, silkemyk ostekrem og grov kakebunn. De grove rugbrødsmulene i bunnen gjør kaken litt sunnere.

Fremgangsmåte

  1. Bunn:
  2. Del rugbrødet i biter og kjør det i en hurtigmikser til det blir helt fint. Gjør det samme med hasselnøttene.
  3. Ha rugbrødsmuler, malte hasselnøtter, bakepulver og potetmel i en bolle og bland sammen.
  4. Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Tilsett rugbrødblandingen og vend forsiktig inn.
  5. Hell røren i en bakepapirkledd springform på 20 cm. Stek kaken midt i ovnen på 200 °C i 20 -25 minutter. Avkjøl kaken på en bakerist.
  6. Prøv med en kakepinne om bunnen er ferdig. Det er bedre å understeke kaken enn å oversteke den.
  7. Blåbærfyll:
    Varm opp bærene sammen med sukker og vanilje til de såvidt begynner å koke. Avkjøl.
  8. Ostekrem:
    Rør mascarpone og vanillapaste sammen. Tilsett litt av saften fra blåbærene slik at mascarponen får en fin lys lilla farge. Pisk fløten til krem og vend blandingen med mascarpone inn i kremen.
  9. Montering:
    Del den avkjølte kakebunnen i to. Legg den ene bunnen på et kakefat og fordel blåbærene på denne. Ta deretter halvparten av ostekremen på den og legg deretter den andre bunnen oppå. Legg resten av kremen på toppen og pynt med blåbær.

Oppskriften er laget av Wenche Eknes som vant oppskriftskonkurransen #SunnereFestkake2018 i regi av Opplysningskontoret for brød og korn..

Se våre andre oppskrifter på ostekake

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Brodogkorn.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet
+
Tester

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet

Julinyhetene har en rekke sjeldne hvitviner, så om du ikke har fylt opp programmet for sommeren, er et dypdykk i nye vinopplevelser være et forslag å vurdere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Vannmangel forandrer vinlandskapet
+

Vannmangel forandrer vinlandskapet

At vinplanter trenger vann, er ikke noe nytt, men med den dramatiske endringen i hvordan nedbøren faller i verdens vinområder, kommer til å forandre vinlanskapet betydelig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp

Den er pent moden og drikkeklar og finnes sågar også i magnum.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gratiner blåskjellene - og bli overbevist - her med sennep og ost
Dagens rett

Gratiner blåskjellene - og bli overbevist - her med sennep og ost

Blåskjell smaker like fantastisk gratinert som den mer klassiske vrien. Gratinering er en fin måte å bruke eventuelle rester på,

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess
+
Mat og vin i kombinasjon

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess

Spisskålen er minst like enkel å kaste på grillen som pølser. Og hvis du jazzer den opp med litt krabbe og kabinett, så har du det de tre K-ene skulle stått for i en vakker verden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her