Rugbrødlagkake
Brodogkorn.no

Rugbrødlagkake

Rugbrødlagkake er en saftig og smakfull kake med friske bær, silkemyk ostekrem og grov kakebunn. De grove rugbrødsmulene i bunnen gjør kaken litt sunnere.

Fremgangsmåte

Bunn:
Del rugbrødet i biter og kjør det i en hurtigmikser til det blir helt fint. Gjør det samme med hasselnøttene.

Ha rugbrødsmuler, malte hasselnøtter, bakepulver og potetmel i en bolle og bland sammen.

Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Tilsett rugbrødblandingen og vend forsiktig inn.

Hell røren i en bakepapirkledd springform på 20 cm. Stek kaken midt i ovnen på 200 °C i 20 -25 minutter. Avkjøl kaken på en bakerist.

Prøv med en kakepinne om bunnen er ferdig. Det er bedre å understeke kaken enn å oversteke den.

Blåbærfyll:
Varm opp bærene sammen med sukker og vanilje til de såvidt begynner å koke. Avkjøl.

Ostekrem:
Rør mascarpone og vanillapaste sammen. Tilsett litt av saften fra blåbærene slik at mascarponen får en fin lys lilla farge. Pisk fløten til krem og vend blandingen med mascarpone inn i kremen.

Montering:
Del den avkjølte kakebunnen i to. Legg den ene bunnen på et kakefat og fordel blåbærene på denne. Ta deretter halvparten av ostekremen på den og legg deretter den andre bunnen oppå. Legg resten av kremen på toppen og pynt med blåbær.

Oppskriften er laget av Wenche Eknes som vant oppskriftskonkurransen #SunnereFestkake2018 i regi av Opplysningskontoret for brød og korn..

Se våre andre oppskrifter på ostekake

Her finner du veldig mange kakeoppskrifter

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Brodogkorn.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør
Dagens rett

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør

Nå er aspargesen blitt så tilgjengelig og rimelig, at du fint kan la den spille hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her