- Begynn med dressingen.
 - Finhakk hvitløk og bland med eddik, honning og sennep. Spe med olje i en tynn stråle mens du visper hele tiden.
 - Smak til med salt og pepper. La dressingen stå i romtemperatur og trekke mens salaten lages.
 - Skrubb potetene godt og kok dem møre i vann. Hell av kokevannet og damp dem godt.
 - Skjær eller brekk bort den nederste delen på aspargesen og kok den 1-2 minutter i godt saltet vann tilsatt ørlite sukker.
 - Del aspargesen i 3-4 biter. Skyll salaten og rist vannet godt av. Riv den i mindre biter.
 - Skjær makrellen i litt store biter.
 - Anrett salat, lune poteter i båter, asparges, finsnittet vårløk, agurk i skiver, hakkede urter, delte friske jordbær og biter av makrell på et serveringsfat.
 - Hell over dressingen eller server den ved siden av.
 - Server salaten med godt brød og smør til.
 
Tips: Vent til maten skal serveres med å helle over dressingen. Den kan også serveres ved siden av.
Vi byr på veldig mange andre deilige salater