Legg lammelåret i en stor kjele med vann. Stikk et termometer inn i den mest kjøttfulle delen.
La kjøttet trekke i kraften over svak varme til temperaturen viser 70 grader evt 76 grader (70 grader gir rosa kjøtt, 76 grader er gjennomkokt).
Rens og del grønnsakene i biter og kok dem i kraften til de er møre. Ta så litt av kraften over i en kjele og tilsett H-melk, smak til med salt og pepper.
Skjær tynne skiver av lammelåret og legg dem sammen med grønnsakene i en dyp tallerken. Skum opp sausen med en håndmikser og hell dette over kjøttet og grønnsakene.
Det går mot lysere tider, og det feirer vi med en ekstra god, men fortsatt veldig lettlaget oppskrift som også inkluderer en av vinterens delikatesser, nemlig jordskokk.Les hele saken
Det går mot lysere tider, og det feirer vi med en ekstra god, men fortsatt veldig lettlaget oppskrift som også inkluderer en av vinterens delikatesser, nemlig jordskokk.Les hele saken