Saltbakt uer med potetmos og trøffelbrokkoli
Foto: Inkognito

Saltbakt uer med potetmos og trøffelbrokkoli

Fremgangsmåte

Rens fisken, skrap av løse skjell. Strø litt salt og pepper i buken, og fyll med finhakket hvitløk, purreskiver og epleterninger. Legg inn et par ts smør sammen med fyllet.

Dekk en stekeplate med aluminiumsfolie, og strø et dekkende lag grovsalt over. Legg fisken på siden oppå saltet, og dekk så hele fisken med salt.

Dusj saltet lett med en sprayflaske med vann. Sett inn stekeovnen på 225 grader i en halv time.

Kok potetene. Varm en pakke kremfløte til kokepunktet. Skrell potetene, og kjør i hurtigmikser og spe med fløten til konsistensen blir tykt kremaktig. Smak til med salt og pepper.

Damp brokkolien, gjerne i dampkjele over potetene for å spare energi. Kjør brokkolien i hutigmikser, tilsett litt av den varme fløten, noen dråper trøffelolje, salt og pepper.

Skal du slå på stortromma kan du bruke ekte trøffel, del opp i mindre biter før den kjøres sammen med brokkolien.   

Hell kraften av krepsehalene i en kjele og kok opp. Tilsett ca en halv pakke fløte, og kok inn til sausen er passe tykk. Smak til med Gastromat, justér med litt sukker og limesaft. Tilsett krepsehalene før servering.

Ta fisken ut av ovnen, brekk av saltlaget, og skjær porsjonsbiter av sidestykkene.

Legg fiskestykkene på varme tallerkener, spre brokkolimoussen med en skje i en bue langs siden av hver tallerken. Den klare grønne fargen gir en spennende kontrast til den hvite fisken.

Legg opp potetmosen med en kremsprøyte med stjerneformet tut. Hell sausen forsiktig over fiskestykkene. Vel bekomme!

Sendt inn av Vigleik M. Aas, BodøOppskriften er sendt inn som et bidrag til NM for amatørkokk 2008

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
+
Tester

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet

Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Spanske elegante viner til 5-retters meny på Prinsen
Matkurs og vinkurs
Winemakers Dinner 28. januar i Oslo

Spanske elegante viner til 5-retters meny på Prinsen

Det er sjelden du får møte en Master of Wine og smake viner som ikke er tilgjengelig i Norge. Denne kvelden vil du ikke gå glipp av.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her