Begynn med sausen. Skrell og hakk hvitløk og løk. Del chilien og ta ut hinner og frø før du finhakker den.
Surr løk og chili over middels høy varme i olje i en kjele til løken er blank, men ikke har tatt farge. Ha i hvitløken det siste minuttet.
Tilsett tomatene med væsken, tomatpuré, vin, buljongterning, pepper, persille, rosmarin og salvie. La sausen koke ca. 10 minutter.
Strø salt og pepper på kyllingen og brun den i varm panne rundt det hele. Legg kyllingen i tomatsausen og la det stå på svak varme i ca. 10 minutter.
Smak til og server kyllingen med eksempelvis kokt ris eller pasta og godt brød.
Tips: Bruk gjerne andre deler av kyllingen slik som kyllinglår til denne retten, men kyllingen trenger da noe lengre tid i sausen for å bli ferdig.
Mangen flere retter med kylling
Her er mange oppskrifter på saus
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne
Her får du svært så praktiske kokketips
Få dagens rett som nyhetsbrev