Salvie- og tomatkylling
Foto: Matprat/Petter Berg

Salvie- og tomatkylling

Tomatsaus kan du lage på mange måter. Denne oppskriften er ekstra god og passer perfekt til kyllingretten vi anbefaler deg.

Fremgangsmåte

Begynn med sausen. Skrell og hakk hvitløk og løk. Del chilien og ta ut hinner og frø før du finhakker den.

Surr løk og chili over middels høy varme i olje i en kjele til løken er blank, men ikke har tatt farge. Ha i hvitløken det siste minuttet.

Tilsett tomatene med væsken, tomatpuré, vin, buljongterning, pepper, persille, rosmarin og salvie. La sausen koke ca. 10 minutter.

Strø salt og pepper på kyllingen og brun den i varm panne rundt det hele. Legg kyllingen i tomatsausen og la det stå på svak varme i ca. 10 minutter.

Smak til og server kyllingen med eksempelvis kokt ris eller pasta og godt brød.

Tips: Bruk gjerne andre deler av kyllingen slik som kyllinglår til denne retten, men kyllingen trenger da noe lengre tid i sausen for å bli ferdig.

De beste oppskriftene med kylling finner du her

Og finner du veldig mange andre spennende oppskrifter med kylling

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Maptrat.no

Drikke som passer til denne oppskriften

  • Sverige
    Sverige
    Volum: 0.33 l Pris: 46.40 kr Uten utvalg
    90 POENG
  • Tyskland
    Tyskland
    Volum: 0.50 l Pris: 59.70 kr Bestillingsutvalget
    88 POENG
  • Italia
    Italia
    Volum: 0.75 l Pris: 279.90 kr Bestillingsutvalget
    87 POENG
  • Italia
    Italia
    Volum: 0.75 l Pris: 279.90 kr Bestillingsutvalget
    86 POENG
Forsiden akkurat nå
Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Suppe med søtpotet og ingefær er for medisin å regne
Dagens rett

Suppe med søtpotet og ingefær er for medisin å regne

I dag serverer vi en rykende het, aromatisk og kremet søtpotetsuppe som får varmen til å bre seg i kroppen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her