Santa Kristina spekeskinke med fiken- og hasselnøttkompott
Foto: Nortura

Santa Kristina spekeskinke med fiken- og hasselnøttkompott

Det er lite som har fått så mye juling av matglade nordmenn som norsk spekeskinke. Med den Santa Kristina-skinken burde dette være et tilbakelagt kapittel.

Fremgangsmåte

Skrell fikenene og kutt to av dem i fine terninger.
 
Fiken- og hasselnøttkompott:
Del de to siste fikenene i fire.
 
Smelt 1 ts sukker og stek ved middels temperatur til sukkeret har fått en lys gyllen farge. Ha i de store fikenbitene. Rør til de begynner å slippe væske.
 
Ha så i ripsgeleen. Kok dette inn til det tykner. Ha i grovhakkede hasselnøtter og smak eventuelt til med litt mer ripsgelé.
 
Riv salaten i biter og vask den godt. Vend salaten og spirene i litt olje med salt og pepper.
 
Legg salaten opp på tallerkener sammen med skinken, løkringer, fiken i terninger og fiken- og hasselnøttkompott. Pynt gjerne med litt urter.
 
 

Sendt inn av Miriam Østvik Jenssen

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer
Ukens drink

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer

Denne drinken er inspirert av julefilmen Elf fra 2003 - med Will Ferrell i hovedrollen. En perfekt kickstart for juleferien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik velger du drikke til juledesserten
Julemat
Drikke til juledesserten

Slik velger du drikke til juledesserten

Vi tøyser ikke med de søte juletradisjonene, derfor blir det også veldig klassisk i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du julestemning på et øyeblikk
Dagens rett
Rugbrød med medisterkake og bacon

Slik lager du julestemning på et øyeblikk

Her får du en smakfull og enkel oppskrift som er perfekt nå i juleinnspurten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her