Santa Kristina spekeskinke med fiken- og hasselnøttkompott
Foto: Nortura

Santa Kristina spekeskinke med fiken- og hasselnøttkompott

Det er lite som har fått så mye juling av matglade nordmenn som norsk spekeskinke. Med den Santa Kristina-skinken burde dette være et tilbakelagt kapittel.

Fremgangsmåte

Skrell fikenene og kutt to av dem i fine terninger.
 
Fiken- og hasselnøttkompott:
Del de to siste fikenene i fire.
 
Smelt 1 ts sukker og stek ved middels temperatur til sukkeret har fått en lys gyllen farge. Ha i de store fikenbitene. Rør til de begynner å slippe væske.
 
Ha så i ripsgeleen. Kok dette inn til det tykner. Ha i grovhakkede hasselnøtter og smak eventuelt til med litt mer ripsgelé.
 
Riv salaten i biter og vask den godt. Vend salaten og spirene i litt olje med salt og pepper.
 
Legg salaten opp på tallerkener sammen med skinken, løkringer, fiken i terninger og fiken- og hasselnøttkompott. Pynt gjerne med litt urter.
 
 

Sendt inn av Miriam Østvik Jenssen

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra
Dagens rett

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra

I denne oppskriften kan du bruke enten makrell eller småørret. Begge smaker sommerlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her