Saupvafler
Foto: Julia_Sudnitskaya

Saupvafler

Saup er væsken som blir igjen etter kinning av smør. Derav navnet kjernemelk. Den syrlige saupen setter ekstra god smak på vaflene.

Fremgangsmåte

Pisk eggene lett med sukker og bakepulver. Tilsett mel og saup vekselvis til en passe tykk røre. Ha i smeltet smør og rømme til slutt. La gjerne stå og svelle i 15 minutter. 

Stek som vanlige vafler og server med søtt eller salt pålegg/tilbehør.

Tips:
Siden saup ikke er så lett å få tak i, kan du erstatte med skummet kulturmelk. 

Flere deilige oppskrifter med vafler

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Sendt inn av Apéritif

5
5/5 etter 2 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen