Saupvafler
Foto: Julia_Sudnitskaya

Saupvafler

Saup er væsken som blir igjen etter kinning av smør. Derav navnet kjernemelk. Den syrlige saupen setter ekstra god smak på vaflene.

Tilberedningstid

40 minutter

Antall porsjoner

6

Ingredienser

5 stk egg
4 dl saup

Fremgangsmåte

Pisk eggene lett med sukker og bakepulver. Tilsett mel og saup vekselvis til en passe tykk røre. Ha i smeltet smør og rømme til slutt. La gjerne stå og svelle i 15 minutter. 

Stek som vanlige vafler og server med søtt eller salt pålegg/tilbehør.

Tips:
Siden saup ikke er så lett å få tak i, kan du erstatte med skummet kulturmelk. 

Flere deilige oppskrifter med vafler

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Sendt inn av Apéritif

5
5/5 etter 2 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen