Scampi med Creolsk BBQ-Shrimp-saus

Fremgangsmåte

Skyll og rens scampien slik at bare skallet på halen er igjen. Legg scampiene i en bolle og tørk dem før de friteres.
 
Sausen lages i en bolle som senere settes i vannbad på en plate. Smelt smøret og la det avkjøle. Bruk bare to dl olivenolje til BBQ-sausen, resten brukes til friteringen.
 
Chilisausen og Worschestersausen blandes inn i smøret og olivenoljen. Press ut saften fra de to sitronene og tilsett i sausen. Rør rundt.
 
Ha i persillen, seafood-krydder, Tennessesunshinesauce og Oystershrimpsause. Vær ytterst forsiktig med Smoken. For mye ødelegger maten. Prøv med en halv ss først og ha i litt etter hvert. Du må smake deg til. Sausen skal ikke smake for mye Smoke. Til slutt presser du hvitløksfeddene og har det i sausen.
 
Sett sausen i vannbad. Kok opp vann til like før kokepunktet. Sett bollen i kjelen og la den stå slik en stund. Skulle sausen sprekke eller skille seg, tilsett en eller to ss med lunket vann og rør sammen til den binder seg.
 
Bruk resten av oljen til å fritere scampiene med. Varm opp og når det nærmer seg kokepunktet, legg scampiene i. Ikke alle på en gang, 4-5 om gangen holder. La dem frese i 1/2 minutt før du fisker dem opp og legger dem på en tallerken.
 
Når alle er ferdige, heller du BBQ-sausen i en kjele og legger scampiene oppi. Kok raskt opp under omrøring. Server med brød og en liten enkel salat til. Ris er heller ikke så verst til, men husk det er kun en forrett, ikke en hovedrett.
 
Denne oppskriften er vel utprøvd, og justert ved flere anledninger slik at den er blitt best mulig. Har alltid vært et blinkskudd ved festlige anledninger.
 

Sendt inn av Oliver Orskaug

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her