Scampi med sterk saus som i Portugal
Foto: Istock

Scampi med sterk saus som i Portugal

Her får scamapiene følge av en heftig saus, piri-piri. Det er slik de liker scampi tilberedt i Portugal.

Ingredienser
1 kg scampi, uten skall og tarm
1 hvitløkfedd, finhakket
2 små friske chilier, finhakket eller 1 ts kajenne
1 ¼ dl olivenolje
salt
sitronbåter
landbrød
 
Piri-piri saus:
50 g frisk, rød chili, grovhakket
4 hvitløkfedd, finhakket
1 ts salt
2 ½ dl olivenolje
½ dl hvitvinseddik

Fremgangsmåte

Start med sausen: Ha chili, hvitløk, salt, olivenolje og eddik i et glass med tett lokk. Rist godt og la sausen hvile i kjøleskapet ca 1 uke før den brukes. Dette skal bli ca 3 ¾ dl. Rist godt før bruk.

Du kommer ikke til å trenge alt, men resten kan du oppbevare i inntil 2 måneder.

Støt hvitløk og chili eller kajenne til en pasta i morter. Rør inn olivenolje. Gni denne blandingen på scampiene, legg dem i en bolle, legg på lokk og sett bollen i kjøleskapet ca 4 timer.

Skru på stekeovnsgrillen eller tenn opp i trekullgrillen. Ta scampiene opp av marinaden. Ta vare på resten av marinaden. Tre scampiene på spidd slik at spiddet går gjennom hver scampi på to steder, ved halen og hodet. Dryss salt over.

Grillstek spiddene i 5-6 minutter til sammen, snu dem en gang og pensle dem med marinade, til scampiene er ugjennomsiktige.

Legg spiddene på et fat og pynt med sitronbåter. Server brød og piri-piri-saus ved siden av, til å dyppe i.

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Lag en liten festmeny med krabbe - og en sommerlig søt avslutning
Dagens rett

Lag en liten festmeny med krabbe - og en sommerlig søt avslutning

Ta for deg av sesongens beste råvarer og lag et festmåltid med krabbe denne helgen. Prøv denne deilige treretters menyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré
Dagens rett

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré

Finn frem knivene og skjerp appetitten, for i dag er det biff til middag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her