Scones med havregryn
Foto: AnthiaCumming

Scones med havregryn

Scones med havregryn smaker fortreffelig. De lager du enkelt selv. Etter 15 minutter i ovnen er de klare. Her oppskriften.

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 225 grader og finn fram en stekeplate med bakepapir.
  2. Bland mel, havregryn, bakepulver, salt og sukker, gjerne i bollen til en food processor.
  3. Ha i smøret og la maskinen gå til alt smøret er fordelt, du kan også brukes hendene.
  4. Rør i yoghurt og rosiner. Elt deigen sammen.
  5. Trykk deigen ut på melet bakebord, ca. 1 cm tykk. Bruk et drikkeglass og trykk ut scones.
  6. Legg sconesene på en stekelaten med bakepair på. Stek dem midt i ovnen i ca 15 minutter.

Hjemmelagde scones smaker best lunkne, gjerne med smør, marmelade/syltetøy eller brunost.

Tips: Lune scones smaker helt fantastisk med lemon curd

Tips: Ønsker du grovere scones er det bare å bytte ut noe av melet med grov sammalt hvete.

Her finner du flere oppskrifter på scones

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Aperitif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré
Dagens rett

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré

Finn frem knivene og skjerp appetitten, for i dag er det biff til middag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her