Scones med havregryn
Foto: TINE

Scones med havregryn

Scones med havregryn smaker fortreffelig. De lager du enkelt selv. Etter 15 minutter i ovnen er de klare. Her oppskriften.

Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 225 grader og finn fram en stekeplate med bakepapir.

Bland mel, havregryn, bakepulver, salt og sukker, gjerne i bollen til en food processor.

Ha i smøret og la maskinen gå til alt smøret er fordelt, du kan også brukes hendene.

Rør i yoghurt og rosiner. Elt deigen sammen.

Trykk deigen ut på melet bakebord, ca. 1 cm tykk. Bruk et drikkeglass og trykk ut scones.

Legg sconesene på en stekelaten med bakepair på. Stek dem midt i ovnen i ca 15 minutter.

Hjemmelagde scones smaker best lunkne, gjerne med smør, marmelade/syltetøy eller brunost.

Sommerbær gjennom hele vinteren

Tips: Lune scones smaker helt fantastisk med lemon curd

Tips: Ønsker du grovere scones er det bare å bytte ut noe av melet med grov sammalt hvete.

  Scones  

Sendt inn av TINE

4
4/5 etter 75 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen