Sildekoldtbord med sennepsild, marinert sild og urtesild
Foto: gbh007

Sildekoldtbord med sennepsild, marinert sild og urtesild

Bruk utvannede spekesildfileter eller kryddersildfileter til disse rettene som sammen gir et riktig så smaksrikt måltid.

Fremgangsmåte

Marinert sild med eple, løk og sylteagurk: 

  1. Kok opp ingrediensene til marinaden. Avkjøl den.
  2. Rull sammen de utvannde spekesildefiletene og sett dem tett i en form.
  3. Bland sammen grønnsakene og fordel dem over.
  4. Hell over den kalde laken og sett formen kaldt i 2 døgn.

Sennepssild:

  1. Vann ut kryddersildfileter.
  2. Skjær dem i biter.
  3. Bland rømme eller creme fraiche med litt grov sennep og dill. 
  4. Bland sausen og sildebitene.
  5. Bland inn tynne ringer av løk.
  6. Kvern over godt med svart pepper. 

Sild med krydderurter: 

  1. Bruk ferdig sursild.
  2. La laken renne godt av.
  3. Legg sildebitene i en bolle. 
  4. Tilsett rømme og rør inn finhakket gressløk, persille og timian.

Tips: Server silderettene med grovt rugbrød og smør, og gjerne kokte småpoteter.

Slik lager du de gode silderettene

Se hvordan du lager din egen sursild her

Bli abonnent og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne
Dagens rett

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne

Ta for deg av julespesialitetene og lag en superrask hverdagsrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her