Sildesalat med appelsin, druer, vårløk og valnøtter
Foto: Andrey Zhuravlev

Sildesalat med appelsin, druer, vårløk og valnøtter

I denne salaten kan du bruke enten kryddersild, som demper den markante sildesmaken, eller spekesild, som altså har en renere karakter.

Fremgangsmåte

Vann ut sildefiletene i 30 minutter. 

Skrell appelsinen og del opp i båter, dernest fileter ved å fjerne skinnet på båtene. Del så hver filet opp i 3-4 biter. Skjær vårløk i tynne skiver. Del druene i to, fjern evt steiner. 

Pisk kesam, majones, sitronsaft og paprikapulver. 

Ta opp sildefiletene, tørk av dem og skjær i terminger a ca 2x2 cm. Bland med frukten og nøttene i en bolle. Vend inn dressingen og bland godt. Smak til med evt mer sitronsaft og noen dråper honning.

Dryss over sitronmelisse før servering. 

Rugbrød smaker veldig godt til.

Tips:
For en lettere vri, bruk yoghurt naturell gresk type i stedet for majones.
For en mildere salat, bruk spekesildfileter som vannes ut en time.
Du kan også bruke kaldrøykt makrell eller røykelaks i denne salaten. 

Her er sild den foretrukne fastfooden

Se våre andre retter med sild

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Her får du svært så praktiske kokketips

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré
Dagens rett

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré

Finn frem knivene og skjerp appetitten, for i dag er det biff til middag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her