Sitronmarinerte grillspyd av laks med bønnesalat
Foto: Tom Haga

Sitronmarinerte grillspyd av laks med bønnesalat

Lag deilige grillspyd med laks. Det er enklere enn du kanskje tror. Med tilbehøret i oppskriften kan vi love deg og dine et fortreffelig måltid

Fremgangsmåte

  1. Skjær laksefileten i store terninger på 3x3 cm.
  2. Vask tomatene, del dem i store båter og ta ut kjernene. Kutt opp paprikaen i store terninger og del laurbærbladene i to.
  3. Ha 3 laksebiter på hvert sitt doble trespyd eller metallspyd, hvor du veksler mellom laks, tomat, paprika, sitronskiver og laubær.
  4. Bland ingrediensene til marinaden sammen og hell den over grillspydene. La grillspydene marinere i minst 15 minutter.
  5. Legg grillspydene på den varme grillen og grill dem i 2-3 minutter på hver side. Laksen kan godt ha en litt rå kjerne.
  6. Server grillspydene med bønnesalaten.
  7. Bønnesalat:
  8. Legg bønnene i bløt i kaldt vann over natten. Hell av bløtevannet og skyll bønnene godt.
  9. Ha bønnene i en kjele med rikelig kaldt vann, bouquet garni og de knuste hvitløksfeddene. Kok opp og skru ned varmen slik at bønnene så vidt koker til de blir møre.
  10. Hell av kokevannet og skyll bønnene raskt under kaldt vann. Fjern krydderet og hvitløksfeddene og la bønnene avkjøles.
  11. Del tomatene i båter og ta ut kjernene, skjær tomatkjøttet i små terninger. Hakk rødløk, paprika og oliven i fine terninger, finhakk persillen, og bland alt sammen med bønnene.
  12. Bland sammen dressingen og hell denne over bønnesalaten.
Tips: Dersom du bruker grillspyd av tre bør de ligge i bløt i vann i minst en halvtime før du lager grillspydene, da tar de ikke fyr på grillen.
 
Bruk gjerne to trespyd på hvert grillspyd - det blir da lettere å snu spydene underveis.

Mange deilige oppskrifter med laks finner du her

Her finner du gode oppskrifter på sjømat på grillen

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av godfisk.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her