Sitronstekt piggvar med fylt akkar og morkelsaus
Foto: JulieanneBirch

Sitronstekt piggvar med fylt akkar og morkelsaus

Fremgangsmåte

Krydre og grill fisken med litt sitronskall og timian gnidd over fiskekjøttet. Grill fisken kun på en side.
 
Anrettes med garnityr pent anrettet rundt.
 
Surr løkene i oljen sammen med risen. Tilsett kraften litt etter litt. Fortsett å ha i kraft til alt er kokt inn og risen er mør. Husk å rør i risen hele tiden.
 
Rør inn ost og smør til slutt. Avkjøles. Bland så inn kjørvelbladene og fyll massen inn i blekksprutene. Lukk dem med tannpirkere så fyllet ikke renner ut.
 

Surr soppen med løk og hvitløk til den er blank. Ta så soppen ut og hell på kylling- og kalvekraften og redusér til passe konsistens. Tilsett fløten og pisk inn smøret. Bland inn soppen og smak til med salt, pepper og juster balansen med litt sitronjuice før servering.

Prøv gjerne sitronsaus til denne retten - det blir enda friskere

Her finner du flere deilige retter med piggvar

Og her finner du veldig mange andre fiskeretter

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Eksportutvalget for fisk

5
5/5 etter 1 anmeldelse
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen