Sjokoladeterter
Foto: Norges sjømatråd

Sjokoladeterter

Det tar litt tid å lage disse lekre sjokoladatertene, men det er vel anvendt tid.

Fremgangsmåte

  1. Sjokoladekjeks:
  2. Legg smør og sjokolade i en bolle og varm dette over vannbad.
  3. Visp sammen egg, sukker og vaniljefrø og ha i den smeltede sjokoladeblandingen. Rør dette godt til alt er blandet.
  4. Sikt så i melet i tre omganger. Vend melet i røren med en slikkepott og skrap godt ned på kantene hver gang.
  5. Ha til slutt i den hakkede sjokoladen og fordel røren med skje på to brett.
  6. Du trenger to sjokoladekjeks per terte. 
  7. Stek ved 170 grader i 10-15 min.
  8. Kjeksbunn:
  9. Hakk kjeks og hasselnøtter i en matprosessor.
  10. Smelt smøret og bland dette godt.
  11. Fordel dette på terteformer a 10 cm eller en stor form a 24 cm.
  12. Sett tertene kjølig.
  13. Sjokoladefyll:
  14. Pisk egg og sukker til sukkeret er løst opp og røren er passe tykk (nesten eggedosis).
  15. Hakk sjokoladen i biter.
  16. Bland melk og fløte og kok dette opp. Når dette koker helles det over sjokoladen slik at sjokoladen smelter.
  17. Ha så blandingen i eggedosisen mens du rører raskt rundt.
  18. Hell blandingen tilbake i kjelen og varm det til det tykner ( 83 grader). Det skal ikke koke!
  19. Når alt er godt blandet heller du deigen over tertebunnene.
  20. Sett i kjøleskap til avkjøling i 2-4 timer.
  21. Søt krem:
  22. Visp alt sammen til det blir stivt og danner myke topper. Ikke overpisk kremen.
  23. Jordbær til pynt.

TIPS 1: Har du ikke foodprosessor? Legg kjeksene i en pose, knyt igjen og kjevle over posen 4-5 ganger til alt er knust.

TIPS 2: Både jordbær og hasselnøtter kan byttes ut med andre nøtter eller frukt. Appelsin egner seg særdeles godt til en slik sjokoladeterte.

Flere deilige terter du kan bake

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Anne Brith Davidsen

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage
Dagens rett

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage

Laks dekket med nøtter på en smaksrik sopp-vinaigrette er mye raskere å lage enn du kanskje tenker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener
Ukens drink

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener

Caipirinha er Brasils nasjonaldrink - og derfor velegnet for sommersesongen. Med norske jordbær blir smaken sublim.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene
+
Godbiter i pollisten

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene

Men vi gir ikke slipp på friskhet og all moderasjon hva alkohol angår. Selv dette kan solsvidde Priorat stille opp med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget
+
Ukens vin

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget

Denne hvitvinen har nemlig alle kvalitetene vi leter etter, og det til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør noe ekstra eksotisk ut av neste kyllingmiddag
Dagens rett

Gjør noe ekstra eksotisk ut av neste kyllingmiddag

Kyllingfilet penslet med chilimarinade gir det lyse kjøttet et ekstra kick. Prøv denne herlige oppskriften nå i helgen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her