Sjokoladeterter
Foto: Norges sjømatråd

Sjokoladeterter

Fremgangsmåte

Sjokoladekjeks:

Dette er nok til 12 store kjeks a 70 gram.

Legg smør og 200 g sjokolade i en bolle og varm dette over vannbad.

Visp sammen egg, sukker og vaniljefrø og ha i den smeltede sjokoladeblandingen. Rør dette godt til alt er blandet.

Sikt så i melet i tre omganger. Vend melet i røren med en slikkepott og skrap godt ned på kantene hver gang.

Ha til slutt i den hakkede sjokoladen og fordel røren på to brett.

Stek disse ved 170 grader i 10-15 min.

Kjeksbunn:

Hakk kjeks og hasselnøtter i en matprosessor.

Smelt smøret og bland dette godt.

Fordel dette på 6 terteformer a 10 cm eller en stor form a 24 cm.

Sett tertene kjølig.

Sjokoladefyll:

Pisk egg og sukker til sukkeret er løst opp og røren er passe tykk (nesten eggedosis).

Hakk sjokoladen i biter.

Bland melk og fløte og kok dette opp. Når dette koker helles det over sjokoladen slik at sjokoladen smelter.

Ha så blandingen i eggedosisen mens du rører raskt rundt.

Hell blandingen tilbake i kjelen og varm det til det tykner ( 83 grader). Det skal ikke koke!

Når alt er godt blandet heller du smeten over tertebunnene.

Sett i kjøleskap til avkjøling i 2-4 timer.

Søt krem:

Visp alt sammen til det blir stivt. Ikke overpisk kremen.

Jordbær til pynt.

TIPS: Har du ikke foodprosessor? Legg kjeksene i en pose, knyt igjen og kjevle over posen 4-5 ganger til alt er knust.

TIPS 2: Både jordbær og hasselnøtter kan byttes ut med andre nøtter eller frukt. Appelsin egner seg særdeles godt til en slik sjokoladeterte.

Oppskriften er levert av www.villaperlesukker.no

Sendt inn av Anne Brith Davidsen (tekst og foto)

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Med lett karamellisert rødløk får paien en helt annen karakter
Dagens rett

Med lett karamellisert rødløk får paien en helt annen karakter

Denne paien er dessuten raskere å lage enn mange andre. Den tar bare en drøy halvtime fra du starter til maten er ferdig. Med på kjøpet får du virkelig god smak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis
+
Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis

Den er leskende og krydret – og perfekt for sesongens behov for rødvin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En klassisk rett med flyndrefilet i ruller smaker alltid godt
Dagens rett

En klassisk rett med flyndrefilet i ruller smaker alltid godt

Det er kanskje sjelden du plukker med deg flyndre fra fiskedisken. Det er det altså all grunn til å gjøre noe med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I dag kommer søndagsmiddagen fra en gryte
Dagens rett
Biffgryte med grønnsaker

I dag kommer søndagsmiddagen fra en gryte

En lettlaget kjøttgryte som denne er perfekt søndagsmiddag når du har mest lyst til å tilbringe dagen utendørs.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær alt om champagne av en proff
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 06. mai

Lær alt om champagne av en proff

Lær mer om verdens beste musserende viner og smak 9 elegante champagner med vår egen vinekspert Marte Øyen Nordahl

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på en hjemmelaget pizza med bare grønnsaker
Dagens rett

By på en hjemmelaget pizza med bare grønnsaker

Intet er vel bedre enn hjemmelaget pizza - også den helt uten kjøtt. Rykende fersk fra stekeovnen, har de pizzasteinplate, blir bunnen enda sprøere.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her