Skinkebiff på grillspyd med bakte rotgrønnsaker og korianderraita
Foto: Matprat/Veslemøy Vråskar

Skinkebiff på grillspyd med bakte rotgrønnsaker og korianderraita

Gjør skinkebiffen litt mer hot med krydder fra det indiske kjøkken. Legg de på grillen med spyd og lag litt ekstra korianderraita.

Fremgangsmåte

  1. Skinkebiffen:
  2. Bland olje, hvitløk, ingefær og lime til en marinade.
  3. Skjær skinkebiff i store terninger à 3x3 cm. Legg terningene i marinaden i minimum 1 time, gjerne over natten.
  4. Raita:
  5. Bland matyoghurt, koriander, hvitløk og limesaft til en dressing.
  6. Smak til med salt og pepper og avkjøl i kjøleskap, ca. 1 time.
  7. Rotgrønnsakene:
  8. Rens gulrot og persillerot og del i staver.
  9. Rist krydder i rapsolje i en panne på svak varme i 2 minutter. Rør om av og til. Løft pannen av platen, ha i honning og appelsinsaft, smak til med salt og pepper.
  10. Vend inn gulrot og persillerot slik at de er dekket godt med sausen, pakk grønnsakene i aluminiumsfolie, og bak dem på grillen i ca. 15 minutter.
  11. Tre marinerte skinketerninger på spyd, krydre med salt og pepper. Grill spydene i 8-10 minutter. Snu ofte.

Server grillspyd av skinkebiff med bakte rotgrønnsaker og korianderraita.

Flere gode retter med skinkebiff

Alll den gode grillmaten finner du her

Mange retter av svinefilet

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

7 spanske viner til en fristende 5-retters meny med sesongens beste råvarer
Matkurs og vinkurs
Winedinner 26. februar i Oslo

7 spanske viner til en fristende 5-retters meny med sesongens beste råvarer

Den 26. februar kan du bli med på en unik mat og vinopplevelse. Familia Zabala Martinez henter frem 7 deilige viner og Klosteret disker opp med en 5-retters meny.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her