Skrei med blomkålkrem og brunet smør
Foto:

Skrei med blomkålkrem og brunet smør

Skrei er sesongbasert gourmetfisk. Prøv denne smaksrike oppskriften med blomkålkrem og brunet smør med en smak av hvitløk, persille og soyasaus.

Fremgangsmåte

Skrei: 
Dryss salt over skreifileten og la den ligge i 15 minutter i romtemperatur. 

Skyll av saltet i kaldt vann, tørk skreien lett med tørkepapir og skjær den i serveringsstykker. Finhakk hvitløk og timian. Ha rapsolje i en stekepanne og stek skreistykkene med skinnsiden ned på middels varme til dem har fått en gyllen brunfarge, ca. 4 minutter. Snu skreien, senk temperaturen og tilsett hvitløk, timian og smør i stekepannen. 

Øs det smeltede smøret over skreien mens den stekes. Fisken er ferdig når den flaker seg. Dryss litt pepper over skreien.

Brunet smør:
Finhakk hvitløk og sjalottløk, og skjær bladpersille i tynne strimler. Varm smør og matfløte på lav varme, til det er nøttebrunt. Rør om av og til. Sil smøret og la det avkjøle. Bland smøret med hvitløk, sjalottløk, bladpersille og soyasaus. Smak til med sitronsaft.

Blomkålkrem:
Rens og del blomkål i buketter. Kok bukettene i en kasserolle med matfløte og helmelk, ca. 10 minutter. Sil av fløtemelken og sett den til side. Kjør blomkålen glatt i en blender eller med en stavmikser.

Ha i smør og litt av fløtemelken, og rør godt til du får ønsket konsistens på blomkålkremen. Smak til med salt og pepper.

Server skreien med blomkålkrem og brunet smør. Dryss gjerne over litt friske urter hvis du har.

Tips:
Avslutt gjerne med sprø topping. Her kan du bruke alt fra puffede gresskarkjerner til sprøstekt bacon.

Se alt det andre du kan lage med skrei

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av Kulinarisk Akademi/Godfisk.no

4
4/5 etter 12 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen