Skrei med reker og asparges
Foto: Alf Börjesson

Skrei med reker og asparges

Fisken du skal tilberede nå er uten tvil mange nordmenns favoritt. Når den får følge av et annet lite sjødyr og en deilig saus vil du opplagt lage retten flere ganger.

Fremgangsmåte

Skjær skreifileten i serveringsstykker. Kok oppca ½ l vann, tilsatt 3 ss salt.
 
Ta kjelen av platen og legg i fiskestykkene. Kok opp, ta kjelen vekk fra varmen og la fisken trekke til den er kokt.
 
La reken få ligg sammen med fisken det siste minuttet.
 
Sausen:
Løken surres myk i olivenolje/smør.
 
Tilsett 4 dl fiskekraft og kok inn til ca 3 dl.
 
Tilsett kremfløte, kok opp og smak til med salt og nykvernet pepper.
 
Sil sausen og tilsett friske urter.
 
Serveres til dampet skreifilet med reker og nykokt asparges.

Sendt inn av Eksportutvalget for fisk

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Nå får fiskebollene konkurranse
Dagens rett
Fiskegryte med frikassesaus

Nå får fiskebollene konkurranse

Om fiskeboller i hvitsaus er det eneste familien vil ha av fisk, skal du overbevise dem med denne oppskriften på fiskefrikassé.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her