Slagside av svin

Fremgangsmåte

Svineslagsiden kokes opp i kaldt vann. Vannet helles fra og nytt tilsettes sammen med store stykker av knollselleri, persillerot, gulrot, løk og hvitløk. Settes igjen over varmen, tilsett timian, laurbær og pepper. La trekke til kjøttet er nesten mørt (ca. 45 min), ta av platen og ha i dillstilker, la alt stå og trekke ferdig i gryten.

Kjøttet legges i et dypt fat og dekkes med kokekraften. Et fat av samme størrelse settes oppå og på toppen settes noe tungt. La stå under press natten over. Kjøttet tas opp og skjæres i passende stykker, skjær rutemønster i svoren og krydre så med salt og pepper, deretter stekes kjøttet sprøtt (svoren ned) i en steikepanne.

Varm opp kokekraften. Snu kjøttet og hell litt varm kokekraft i pannen for å unngå uttørring. Sett pannen i ovnen ved 180 grader slik at alt blir gjennomvarmt. Server med den sprø siden opp, drysset med grovt havsalt.

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Bo Lindegaard & Hardy Padkjær, Den Røde Cottage/Kommandanten

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå

Michelin-guiden: Stjernedryss i Bergen

Som de to eneste nye Michelin-stjernene for Norge i 2025, er det stor stemning for Gaptrast og Omakase by Sergey Pak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne fargeklatten øker stemningen rundt middagsbordet
Dagens rett
Pasta med fersk og røkt ørret

Denne fargeklatten øker stemningen rundt middagsbordet

Pasta med fersk og røkt ørret og friske grønnsaker er ikke bare fargerik og smakfull, men også rask å lage, enten den lages av rester eller nyinnkjøpt vare.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her