Slik lager du Fyrstekake
Foto: Astrid Hals

Slik lager du Fyrstekake

Er du glad i mandelkake blir dette din nye favoritt. Inviter hele familien som vil at du skal bake den en gang og de kommer.

Fremgangsmåte

Benytt rund kakeform, 22 cm i diameter
 
Stekes i stekeovnen: 180 °C 45-50 minutter
 

Rør smør og sukker til det er lyst og luftig. Rør inn et egg om gangen. Tilsett melken. Sikt sammen mel og bakepulver og elt alt til en jevn deig. La deigen stå kjølig en times tid.

Lag fyllet. Mal mandlene i en food processor, bland inn melis og tilsett eggehviter.

Kjevle ut ¾ av deigen til en rund leiv og kle formen med den. Fyll i mandelmassen.

Kjevle resten av deigen til en 3 mm tykk leiv, del den i 1½ cm brede strimler, og legg dem over mandelmassen slik at de danner ruter.

Legg en strimmel rundt kanten så alle deigendene blir dekket.

Pensle deigstrimlene med sammenvispet egg, og stek kaken. Kaken skal være litt myk inni, den må ikke overstekes.

Avkjøl kaken i formen, og sett den så over på fat.

Lyst på en annen kake så finner du over 400 andre oppskrifter her

 

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Matprat.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl
Dagens rett

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl

Glem hvitvin til blåskjellene. Denne oppskriften har mørkt øl i både gryte og glass. Kanskje har du allerede testet juleølet, og har noen skvetter, ja, da får du brukt dem her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her