Slik lager du kryddersild
Foto: Bent Raanes og Sarah Cameron Sørensen

Slik lager du kryddersild

Lag deilig kryddersild selv. Mye enklere enn du tror og langt bedre enn den du får kjøpt i butikken.

Fremgangsmåte

Vann eventuelt sildefiletene et par timer. Skjær dem i 1 cm brede skiver. Kok opp vann, eddik og sukker og rør til sukkeret er oppløst. Ha i krydderiene. Legg sild og løk lagvis. Hell laken over og sett kaldt i minst ett døgn før bruk. Server med potetsalat.

Rødløksmarmelade
Smelt sukkeret i en tykkbunnet kasserolle til lys karamell. Tilsett eplejuicen og rør godt til sukkeret er helt løst opp. Ha også i de øvrige ingrediensene og la småkoke uten lokk til væsken er nesten kokt inn og løken er blank og helt gjennomkokt.
 
Yoghurtsaus:
Skjær av litt skall av appelsinen, men pass på å ikke få med det hvite. Kok opp litt vann og la skallbiten trekke noen minutter. Skyll under kaldt vann, tørk godt og finhakk. Bland med de øvrige ingrediensene.
 

Slik lager du den beste silden

Her får du sildeoppskriftene du trenger

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

 

Sendt inn av Apéritif

5
5/5 etter 19 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen