Slik lager du vaniljeis
Foto: Magnus Wintersborg

Slik lager du vaniljeis

Vanilje is smaker deilig som dessert eller som en en avkjølende munnfull.

Fremgangsmåte

Splitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Varm og fløte, melk og sukker samt vanilje, både belg og frø, til kokepunktet. Skru av varmen.

Visp eggeplommene til de er lyse og lette. Ha i litt av den varme fløteblandingen i eggeplommene og rør godt. Bland alt raskt og varm opp under omrøring til blandingen tykner. Den skal ikke koke, for da skiller den seg.

Fjern vaniljestangen og avkjøl blandingen noe. Hell den over i en tom 1,5 liters brusflaske, og sett den kaldt fram til bruk, gjerne til dagen etter. Følg anvisningen for iskremmaskinen og server umiddelbart.

Har du ikke iskremmaskin, blir det straks verre for å oppnå en myk og luftig iskrem. Hovedpoenget er nemlig at iskremblandingen røres i hele tiden mens den fryser inn.

Tips: Iskrem smaker aller best nylaget.

Se våre andre kakeoppskrifter med epler

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Jørgen O. Grann og Olav Birkeland, Den Velutstyrte mannen

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig
Dagens rett
Sitronmarinert kyllingfilet med vårgrønnsaker og saltkokte poteter

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig

Denne oppskriften på sitronmarinert kylling passer både når du har liten eller god tid. Sitron er en effektiv smaksforsterker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her