Smelt smøret i en kasserolle. Tilsett melken og pass på at temperaturen ikke er mer enn 37 grader.
Pisk inn tørrgjæren.
Bland sukker, kardemomme og mel i en bolle og tilsett væsken. Arbeid deigen blank og smidig. Tilsett mer mel om nødvendig, for deigen skal bli så smidig at den slipper bollen. La heve under klede til dobbel størrelse, 20-30 minutter.
Bland sammen ingrediensene (smør, sukker og kanel) til fyllet.
Ha deigen på en melet bakeplate og kna den smidig. Kjevle den til et rektangel. Smør fyllet utover. Brett den dobbel og skjær strimler på 3 cm. Tvinn hver strimmel ved å rulle den ene hånda over mens du holder den fast med den andre. Deretter snurrer du strimmelen rundt pekefingeren og binder bollen sammen ved å stikke den ene enden inn i midten. Sett på bakebrett med bakepapir og gjenta med resten av strimlene. La heve under klede i 30 minutter.
Sett ovnen på 230 grader. Pensle bollene med pisket egg og dryss over perlesukker (kan utelates). Stek midt i ovnen i 8-10 minutter.
Avkjøles på rist under klede.
Se våre andre oppskrifter på kanelboller
Lyst til å bake noe annet? Da skal du se her
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig