Snurrede kanelboller
Foto: Angela Kotsell

Snurrede kanelboller

Det er enkelt å lykkes med disse snurrene. Det handler rett og slett om å ha to hender og så er det bare å tvinne og snurre i vei.

Fremgangsmåte

  1. Smelt smøret i en kasserolle. Tilsett melken og pass på at temperaturen ikke er mer enn 37 grader.
  2. Pisk inn tørrgjæren.
  3. Bland sukker, kardemomme og mel i en bolle og tilsett væsken. Arbeid deigen blank og smidig. Tilsett mer mel om nødvendig, for deigen skal bli så smidig at den slipper bollen.
  4. La heve under klede til dobbel størrelse, 20-30 minutter.
  5. Bland sammen ingrediensene (smør, sukker og kanel) til fyllet.
  6. Ha deigen på en melet bakeplate og kna den smidig. Kjevle den til et rektangel. Smør fyllet utover.
  7. Brett den dobbel og skjær strimler på 3 cm. Tvinn hver strimmel ved å rulle den ene hånda over mens du holder den fast med den andre. Deretter snurrer du strimmelen rundt pekefingeren og binder bollen sammen ved å stikke den ene enden inn i midten.
  8. Sett på bakebrett med bakepapir og gjenta med resten av strimlene. La heve under klede i 30 minutter.
  9. Sett ovnen på 230 grader. Pensle bollene med pisket egg og dryss over perlesukker (kan utelates). Stek midt i ovnen i 8-10 minutter.
  10. Avkjøles på rist under klede.

 Se våre andre oppskrifter på kanelboller

Lyst til å bake noe annet? Da skal du se her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Bruk restene fra søndagsmiddagen - det blir kjempegodt
Dagens rett

Bruk restene fra søndagsmiddagen - det blir kjempegodt

Det er ikke så vanlig å bruke lam i pastaretter, men at det er en god ide, er dagens nudeloppskrift inspirert av Øst-Asia, et godt bevis på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner
+

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner

Å skape det nye Napa Valley gjennom fem oppkjøp i løpet av to år, er en storstilt ambisjon, men Carlton McCoy og Lawrence Wine Estates er på god vei. Den største omveltningen er i vinmarkene som alle nå dyrkes biodynamisk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

To deilige brunelloer på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

To deilige brunelloer på et pol nær deg

I basisutvalget finnes de faktisk to gode brunelloer fra to gode naboer og til supre priser. Så heldige er vi.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

By på en smaksrik tacograteng
Dagens rett

By på en smaksrik tacograteng

Denne retten er både smaksrik og lettlaget, og noe alle familiens medlemmer vil sette pris på. Oppskriften får du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En klassisk lammestek blir alltid vellykket
Dagens rett

En klassisk lammestek blir alltid vellykket

Mens lammesesongen fortsatt er på topp, benytter vi en hver mulighet til å lage det beste av denne råvaren. Nemlig lammestek.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her