Snurrede kanelboller
Foto: Angela Kotsell

Snurrede kanelboller

Det er enkelt å lykkes med disse snurrene. Det handler rett og slett om å ha to hender og så er det bare å tvinne og snurre i vei.

Fremgangsmåte

  1. Smelt smøret i en kasserolle. Tilsett melken og pass på at temperaturen ikke er mer enn 37 grader.
  2. Pisk inn tørrgjæren.
  3. Bland sukker, kardemomme og mel i en bolle og tilsett væsken. Arbeid deigen blank og smidig. Tilsett mer mel om nødvendig, for deigen skal bli så smidig at den slipper bollen.
  4. La heve under klede til dobbel størrelse, 20-30 minutter.
  5. Bland sammen ingrediensene (smør, sukker og kanel) til fyllet.
  6. Ha deigen på en melet bakeplate og kna den smidig. Kjevle den til et rektangel. Smør fyllet utover.
  7. Brett den dobbel og skjær strimler på 3 cm. Tvinn hver strimmel ved å rulle den ene hånda over mens du holder den fast med den andre. Deretter snurrer du strimmelen rundt pekefingeren og binder bollen sammen ved å stikke den ene enden inn i midten.
  8. Sett på bakebrett med bakepapir og gjenta med resten av strimlene. La heve under klede i 30 minutter.
  9. Sett ovnen på 230 grader. Pensle bollene med pisket egg og dryss over perlesukker (kan utelates). Stek midt i ovnen i 8-10 minutter.
  10. Avkjøles på rist under klede.

 Se våre andre oppskrifter på kanelboller

Lyst til å bake noe annet? Da skal du se her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao
Dagens rett

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao

Torsk tåler mye smak i tilbehøret. Den får akkurat passe med juling i denne knallgode bacalaoinnspirerte oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen
Dagens rett

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen

Ferskt kjøtt og suppe overgår det meste. Denne tar litt tid, men det har de fleste på en søndag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing
Dagens rett
Burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Denne burgeren går utenpå det meste, og det til tross for at den er helt fri for både cheddar, ketchup og pommes frites.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist
Ukens drink
Mulled wine

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist

I mulled wine er det rødvin og krydder, og ikke sterkere saker, som ofte er tilfellet med hjemmelaget gløgg. Det gjør den snillere for alle. Varmer godt gjør den likevel.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her