Soyamarinert laks

Soyamarinert laks

Laks kan du bruke til mange retter, kokt, stekt ovnsbakt og på grillen. Her er en veldig enkel oppskrift der du marinerer den i soyasaus og ingefær og griller den lett.

Fremgangsmåte

Skjær laksen i terninger, ca 3 cm store, og træ dem på grillpinner.
 
Rør sammen sitronsaft, soyasaus, hvitvin, sukker, løk, hvitløk og ingefær, gjerne i en hurtigmixer. La fisken marinere i sausen 12 timer.

La marinaden renne av og stek fisken på grill eller panne. Hell resten av marinaden over i en kjele og kok opp. Pisk inn 3 ss smør og maisennamel.

Skjær vårløken i tynne strimler og damp den i litt vann og 1 ss smør. Slå av vannet og bland vårløken forsiktig inn i rømmen. Smak til med pepper og evt. salt.
 
Servér laksen med soyasausen, rømme og ris. Kan pyntes med sprøstekte potetstrimler.
 
 
 

Sendt inn av Eksportutvalget for fisk

5
5/5 etter 12 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen