Spaghetti med tomater, ansjos, oliven og kapers (Spaghetti alla Puttanesca)

Fremgangsmåte

Varm oljen i en mellomstor stekepanne og ha i løk, hvitløk og ansjos. La det surre over svak varme under stadig omrøring, i 5-7 minutter eller til ansjosen er en myk mos. Tilsett svarte oliven og kapers og la det surre i et minutts tid.

Tilsett tomater, vann, halvparten av persillen og salt og pepper etter smak. Rør godt og la det koke opp, slå ned varmen og legg lokk på kjelen. La det småkoke i 30 minutter mens du rører av og til. I mellomtiden koker du pastaen etter anvisningen på pakken.

Slå vannet av pastaen og hell den i en oppvarmet bolle. Smak til sausen, hell den over pastaen og bland godt. Serveres straks, med resten av persillen strødd over.

Denne klassiske sausen fra Campania i Sør-Italia er rik på smak. Alla puttanesca betyr "som de prostituerte lager den".

Sendt inn av Apéritif

Forsiden akkurat nå
Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du julestemning på et øyeblikk
Dagens rett
Rugbrød med medisterkake og bacon

Slik lager du julestemning på et øyeblikk

Her får du en smakfull og enkel oppskrift som er perfekt nå i juleinnspurten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her