Steikt hummer med graskar og aubergine
Foto: Lise Bjelland

Steikt hummer med graskar og aubergine

Graskar og aubergine passer ypperlig til hummer

Fremgangsmåte

  1. Graskarpuré:
    Del graskaret i like store bitar. Legg på brett og bak i omn på 150 grader til dei er møre.
  2. Køyr i blendar til glatt puré, med smør, appelsinsaft og salt.
  3. Sylta aubergine:
    Del sjalottlauken i skivar og fres han blank i olivenolje, tilset dei finhakka kvitlauksfedda det siste minutet.
  4. Ha i eddik og terningar av skrelt aubergine. Lat det småputre i 5 minutt, smak til med salt og pepper.
  5. Steikt hummer:
    Varm opp olja i ei panne. Ha i hummerhalen og steik i 1 minutt på medium høg varme. Ha så i smør og knust kvitlauk.
  6. Snu hummerhalen i panna og steik ferdig. Aus smør jevnleg over hummarhalen under steiking.

Tips:
Dette er en smaksrik rett og passer som forrett til fire eller en liten hovedrett til to.

Flere deilige retter med hummer

Les meir om havets kardinal her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Ørjan Johannessen, Gastronomisk Institutt

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Soløye er trolig verdens raskeste middag
Dagens rett

Soløye er trolig verdens raskeste middag

Ikke bare er dette raskt å lage, men også knakende godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle
+
Godbiter i pollisten

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle

Fra denne californiske vinprodusenten kommer det svært pålitelige viner og det til pene priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne
+
Ukens vin

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne

For denne spanske vinen som kun koster 194 kroner, er laget av primært bordeauxdruer og er riktig så vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Får du tak i lammenyrer kan du lage denne britiske klassikeren
Dagens rett

Får du tak i lammenyrer kan du lage denne britiske klassikeren

Mange mener det tradisjonelle britiske kjøkken ikke hadde noe å tilby, men der tar de feil.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på en nydelig rett med breiflabb i dag
Dagens rett

By på en nydelig rett med breiflabb i dag

Det er sausen som gjør susen i denne oppskriften. Den gode smaken av søt sitrus matcher breiflabbens hummeraktige karakter veldig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her