Steinbit med linser, hjerteskjell og glaserte grønnsaker
Foto: Mats Widén

Steinbit med linser, hjerteskjell og glaserte grønnsaker

Skal du lage et festmåltid med steinbit har du oppskriften her. Når du legger ved linser, hjerteskjell og glasserte grønnsaker vil du bli en helt ved middagsbordet.

Fremgangsmåte

Steinbit:
Krydre og stek steinbiten i litt olje ved sterk varme til den er godt brunet. Etterstek eventuelt i ovn i ca. 5 minutter. Mot slutten øses fisken med sitronskall, appelsinskall, ingefær, sjalottløk og olivenolje.
 
Linser:
Surr hvitløk og sjalottløk i litt smør i ca. 2 minutter. Hell på vann og skjell. Damp skjellene under lokk i 3 minutter eller til de er åpnet. Sil og mål opp kraften. Kok linsene med vann og grønnsaker i ca. 30 minutter. Er det for lite kraft, fyll på med vann. Linsene skal hele tiden være dekt med væske.

Når linsene er møre siles væsken og grønnsakene fra linsene. Bland linsene med redusert rødvin, hjerteskjellkraft, glace, sjalottløk og hvitløk. Kokes i 5 minutter. Pisk inn 2 ss usaltet smør og smak til salt og pepper. Eventuelt også litt sukker.

Glaserte grønnsaker:
Forvell grønnsakene hver for seg i lettsaltet vann til de er al dente.

Kok grønnsakene ferdig i sitron, sukker og ingefær til de er blanke. Tilsett hjerteskjell mynte og olje. Smak til med salt og pepper.

Servering:
Anrett linsene med de glaserte grønnsakene sammen med skjellene på toppen og anrett fisken ved siden av. Øs sitrusblandingen over fisken.
 

Sendt inn av Godfisk.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien
Dagens rett
Pinneribs med brie

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien

Ost, mynte og syrlig syltetøy setter en helt annen smak på pinnekjøttet. Må prøves.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her