Stekt and med svisker og vin-brasert rødkål
Foto: gbh007

Stekt and med svisker og vin-brasert rødkål

Fremgangsmåte

Smelt smøret i en stor kjele på middels varme. Tilsett kålen og sauter den i 2 minutter. Tilsett 4 dl juice, 2 dl vin, eddiken, sukker, appelsin og kanelstangen. La småkoke til kålen er mør og nesten all vesken er fordampet, ca 1 time - rør av og til. Fjern appelsinen. Smak til med salt og pepper. Kålen kan lages dagen i forvegen. Kjøles da litt ned, settes i kjøleskap til den er helt nedkjølt, dekk så til og la stå kaldt.

Forvarm ovnen til 230°C. Plasser anda på stativ i en ildfast stekepanne. Legg 10 svisker og eple inni anda. Strø over med salt og pepper. Stek i 25 minutter. Reduser temperaturen i stekeovnen til 175°C. Fortsett stekingen helt til steketermometeret som du setter i den tykkeste delen av låret registrerer 71°C, noe som tar ca 75 minutter.

Bland sammen resten av juicen og 16 svisker i en middels stor gryte. Kokes på middels varme mens du rører om av og til, til sviskene har trukket til seg nesten all vesken (ca 10 minutter).

Overfør anda til et fat. Dekk til med folie for å holde på varmen. Hell av fettet fra stekepanna (Ta vare på fettet! Det er perfekt til å steke for eksempel poteter i!). Hell resten av vinen over i stekepanna, ha den over ei kokeplate på middels varme og kok opp mens du skraper løs brunede biter. Hell dette så over sviskeblandingen og la småkoke til sausen er redusert til 2 dl, ca 4 minutter.

Varm opp kålen til den småkoker, rør forsiktig om av og til. Skjær opp anda og arranger den på et serveringsfat. Ha sviskesausen over. Server kålen ved siden av sammen med kokte mandelpoteter.

Sendt inn av Sven-Erik Andersen

4
4/5 etter 23 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen