Stekt asparges og blomkål med blomkålpuré med olivenolje og gressløk
Håvard Ravn Larsen

Stekt asparges og blomkål med blomkålpuré med olivenolje og gressløk

Fremgangsmåte

  1. Rens og del blomkålen i buketter. Ta vare på restene til puréen. Kok blomkålbukettene i godt saltet vann til de begynner å bli møre, avkjøles med en gang i rikelig kaldt vann. La de renne godt av seg.
  2. Skjær vekk 3 cm av roten, skrell den nederste delen av aspargesen. Kok den i godt saltet vann i ca 1 til 2 minutter. Avkjøl raskt i kaldt vann. Ta aspargesen opp av vannet og tørk godt.
  3. Stek blomkålbukettene og aspargesene i hver sin panne, til de begynner å bli lett gylne.
  4. Smak til med salt og pepper.
  5. Sauter blomkålbitene og løken i olje. Hell så grønnsakskraft over blomkålen og kok til den er mør. Hell av kraften og kok den inn. Kjøres til puré, smak til med salt og pepper. Monteres med olje.

Sendt inn av Håvard Ravn Larsen

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå

Michelin-guiden: Stjernedryss i Bergen

Som de to eneste nye Michelin-stjernene for Norge i 2025, er det stor stemning for Gaptrast og Omakase by Sergey Pak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinsmaking når det passer deg
Matkurs og vinkurs
Privat vinsmaking

Vinsmaking når det passer deg

Er dere en større gruppe som ønsker en privat og skreddersydd vinsmaking? Da må du se hit!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her