Stekt reinsdyrfilet med skogsbærsaus eller Norzola-saus samt soppstuing og Hasselbackpoteter
Foto: Alf Börjesson

Stekt reinsdyrfilet med skogsbærsaus eller Norzola-saus samt soppstuing og Hasselbackpoteter

Fremgangsmåte

Stekt reinsdyrfilet:
½ l skogsbæryoghurt

Legg fileten i tett plastpose med skogsbæryoghurt i slik at det dekker fileten. La det trekke i 2-3 timer.

Ta fileten ut, tørk den godt og brun den rundt i 2-3 ss smør, ca. 3 minutter på hver side.

Strø salt og pepper på etter bruningen og la den ettersteke under lokk ca. 10 minutter (etter størrelsen), til den er svakt rosa inni.

Skogsbærsaus:
Smelt smøret og rør i melet. Spe med fløte og sjy. La det koke ca. 5 minutter. Smak til med skogsbæryoghurten og kok opp. Krydre etter smak.

Norzola-saus:
Smelt smøret i en kjele og rør inn melet. Spe med melken slik at det blir en tykk saus, la det koke i 5 minutter. Tilsett osten og la den smelte i sausen. Rør i crème fraîche eller rømme. Smak til med sitronsaft, sukker og pepper.

Soppstuing:
Brun den oppdelte soppen i smøret, dryss over melet. Rør i fløten og Mozell/sherry. Smak evt. til med salt. La det koke ca. 5 minutter.

Hasselbackpoteter:
Vask og skrell faste, jevnt store poteter. Skjær dem i tynne skiver som skal henge sammen. Legg potetene i ildfast form eller i langpanne. Stekes ca. 1 time ved 200 grader C. Stek dem først bare med litt smør og salt. Når det er ca. 15 minutter igjen av steketiden drysses den revne osten over.

Sendt inn av Matprat.no

Vær den første til å vurdere denne oppskriten.
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen