Suppe med kikerter
Foto: Tetiana_Chudovska

Suppe med kikerter

Denne suppen som kalles harira er en tradisjonsrik rett i Marokko. Mange deilige smaker og vi kan love deg at du blir god og mett.

Fremgangsmåte

La kikertene renne av i dørslag, skyll dem under kaldt rennende vann og la dem renne av igjen. Ha kikertene i en kjele, dekk med 5 cm vann og kok opp. Skru ned varmen og la dem småkoke med lokket delvis på i 2 timer eller til ertene er myke. Tilsett om nødvendig mer vann. La kikertene renne av og sett dem til side.

Ha kyllingfileter, kraft og 1,2 liter vann i en annen kjele. Kok opp. Skru ned varmen, legg på lokk og la det småkoke i 10-15 minutter eller til kyllingen er så vidt kokt. Ta opp filetene, strimle dem og lett dem til side.

Ha kikerter, tomater, safran, løk, ris og linser i kraften som er igjen i kjelen. La det småkoke under lokk i 30-35 minutter eller til risen og linsene er kokt.

Rett før servering har du i kyllingstrimler, koriander og persille. Varm suppen i ytterligere 5 minutter uten å la den koke. Smak til med salt og pepper.

Denne tykke marokkanske suppen er næringsrik og full av smak.

Her finner du mange flere deilige supper

Mange asiatiske supper du bør prøve

9 lettlagete supper å ta med på tur

 Slik lager du kraft selv

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Ny rimelig libanesisk favoritt i basis
+
Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis

Den er leskende og krydret – og perfekt for sesongens behov for rødvin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

By på en hjemmelaget pizza med bare grønnsaker
Dagens rett

By på en hjemmelaget pizza med bare grønnsaker

Intet er vel bedre enn hjemmelaget pizza - også den helt uten kjøtt. Rykende fersk fra stekeovnen, har de pizzasteinplate, blir bunnen enda sprøere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En klassisk rett med flyndrefilet i ruller smaker alltid godt
Dagens rett

En klassisk rett med flyndrefilet i ruller smaker alltid godt

Det er kanskje sjelden du plukker med deg flyndre fra fiskedisken. Det er det altså all grunn til å gjøre noe med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I dag kommer søndagsmiddagen fra en gryte
Dagens rett
Biffgryte med grønnsaker

I dag kommer søndagsmiddagen fra en gryte

En lettlaget kjøttgryte som denne er perfekt søndagsmiddag når du har mest lyst til å tilbringe dagen utendørs.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær alt om champagne av en proff
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 06. mai

Lær alt om champagne av en proff

Lær mer om verdens beste musserende viner og smak 9 elegante champagner med vår egen vinekspert Marte Øyen Nordahl

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Berlins mest politiske Michelin-restaurant med hyper-kortreist profil og mobilforbud
+

Berlins mest politiske Michelin-restaurant med hyper-kortreist profil og mobilforbud

Nobelhart & Schmutzig har som mål å dokumentere den nordøstre delen av Tysklands. Med en svært variert vinliste, en god dose teater og en sjenerøs mengde klubbatmosfære, tilbys i tillegg en unik pakke på Berlins store restaurantscene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her