Sushi med rakfisk (Vaka - den syvende smak)
Foto: EFF

Sushi med rakfisk (Vaka - den syvende smak)

Klart du kan lage sushi med rakfisk. Det gir en ekstra dimensjon. Du må prøve denne enkle oppskriften.

Fremgangsmåte

  1. Et stykke lefse legges på en bambusmatte. Sushi Nori (japansk tang))  legges på slik at den dekker ca 1/3 av lefsen.
  2. Så legges det på en stripe med Wasabi som du stryker på kanten av tangen. Rakfiskfiléten legges på og rulles sammen inne i bambusmatten (akkurat som sushi).
  3. Skjæres opp i 2-3 cm lange stykker med skarp kniv, Stykkene settes på enden og anrettes på et fat.
Serveres sammen med soyasaus eller Fungi.

Flere deilig oppskrifter med rakefisk

Dette drikker du til rakefisk

Slik lager du et skikkelig rakefisklag

Sendt inn av Wangensten

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré
Dagens rett

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré

Finn frem knivene og skjerp appetitten, for i dag er det biff til middag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her