Svin indrefilet med pisket sennepsrømme og kvedepuré
Foto: Sølve Huse-Amundsen

Svin indrefilet med pisket sennepsrømme og kvedepuré

Ingredienser
500 gr svin indrefilet fra Grøstad
olje til steking
smør til steking
4 fedd hvitløk
1 bunt timian
sitron

1 dl rødvin
1 dl brun kyllingkraft
sjalottløk
sitron
salt og pepper

2 kveder, i terninger
1 granny smith eple, i terninger
1 dl vann
1 dl sukker
sitron

1 boks økologisk Røros rømme
2 ss h-melk
2 ts sennepspulver

3 never grønne bønner
3 sjalottløk
god kaldpresset oliven olje
salt og pepper

1 pk tørrsaltet bacon fra Grøstad
Salvie
1 dl gresskarkjerner
salt og pepper

En neve sennepsspirer

Fremgangsmåte

Salte og pepre svinefileten.
 
Ha olje i en glovarm panne, og brun fileten lett over det hele. Tilsett smør, timian og hvitløk og øs stekesjyen over fileten til den har fått en gylden fin farge.
 
Tilsett noen dråper sitron, og ettervarm fileten i ovn på 180 grader til fileten akkurat er gjennomstekt, men fremdeles saftig. La fileten hvile et lunt sted til servering.

Deglacer pannen med rødvin, kok inn med sjalottløk og kyllingkraft. Sil sausen og smak til med salt, pepper og sitronsaft.

Øs opp sukkeret i kokende vann, og tilsett kvede. Kok 5-6 minutter til kvedende er nesten møre. Tilsett Granny Smith-terningene og kok videre til alt er mørt.

 Hell av noe av kokevesken, og kjør resten i blender en glatt puré. Passer gjennom en sil, og smak til med sitron saft. Puréen skal være syrefrisk og ikke for søt.

Pisk rømme med litt melk og sennep til den blir stiv. La stå kaldt til servering.

Forvell grønne bønner i kokende saltet vann. Finhakk sjalottløk. Vend bønnene med rå sjalottløk, olivenolje, salt og pepper.

Stek bacon sprøtt i panne og avkjøl. Legg tilside to striper av baconet.

 Rist gresskarkjerner i tørr panne. Finhakk salvie, resten av baconet og gresskarkjerner og bland godt sammen. La stå på et tørt og lunt sted til servering.

 Spre ut en stripe med kvedepuré i bunnen av en flat tallerken. Form pisket rømme til et egg med en suppeskje og sett i kanten av pureen.

 Del fileten i porsjonsstykker og rull i salviecrust. Sett biter av fileten på pureen og legg på grønne bønner, sennepsspirer og små biter av bacon.

Øs stekesjy over kjøttet.

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Sølve Huse-Amundsen, OsloOppskriften er sendt inn som et bidrag til NM for amatørkokk 2009

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nyheter i basis: Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast
+
Tester

Nyheter i basis: Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast

Det er en av de mest interessante vinnyhetene i basis i juli. Men også

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp

Den er pent moden og drikkeklar og finnes sågar også i magnum.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak høstens beste viner og finn din favoritt!
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Smak høstens beste viner og finn din favoritt!

Den 08. september kan du få servert 9 deilige viner i glasset og strålende stemning, ledet av entusiastiske Kristine Sandsleth. Dette vil du ikke gå glipp av!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her