Svinefilet med soppsaus
Foto: gbh007

Svinefilet med soppsaus

Svinefilet er lettlaget og smakfullt, og med soppsaus til får du enten brukt noe av høstens soppfangst eller bruke sjampinjong fra butikken. Denne oppskriften klarer alle.

Fremgangsmåte

Skjær kjøttet i 4 skiver. Varm 1,5 ss smør i en panne og brun kjøttet på alle sider, Skru ned varmen og stek videre til gjennomstekt, men ikke tørt. Det skal være fast, men ikke hardt når du trykker på det. Legg kjøttet på en serveringstallerken og hold varmt. 

Soppsaus:
Hold av et fire-seks sjampinjonger som du bruner for seg. Skjær resten av sjampinjongen i små terninger. Varm 1,5 ss smør i en panne med høye kanter og stek soppen på svak varme.
 
Hell på kraften og hvitvinen og kok opp. Kok til halvparten gjenstår. Tilsett matfløte og knust rosepepper og kok opp  - la småkoke til sausen tykner. Smak til med salt og pepper. 
 
Hell sausen over kjøttet, pynt med persille og server med smørstekte småpoteter.
 
 
 

Sendt inn av Apéritif

5
5/5 etter 14 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen