Svinesteik med surkål, fondantpoteter og sjysaus

Svinesteik med surkål, fondantpoteter og sjysaus

Skinkestek med surkål er god norsk tradisjonsmat. Her legger vi til fondantpoteter. Du får oppskriften på alt her.

Fremgangsmåte

Gni steken inn med olivenolje og deretter salt og pepper og legg den i en passe stor form. Stikk inn et steketermometer. Del opp grønnsakene og legg dem sammen med steken.

Hell på vann/vin og sett steken i ovnen som holder 175 grader. Når steketermometeret viser 70 grader, er steken ferdig. Det tar ca 1 1/2 time. Pass på at væsken ikke fordamper. Etterfyll eventuelt med vann. I mellomtiden lager du surkål og forbereder potetene.

Ta formen ut av ovnen og legg steiken over på en skjærefjøl for hvile. Sil steikesjyen over i en kjele og kok eventuelt litt inn. Hold sjyen varm.

Nå er det på tide å sette inn potetene.

Fondantpoteter:
Skrell potetene slik at de blir jevnt ovale. Ha dem i kjelen med kokende vann i 5 minutter (blansjering). Legg dem i en form som er stor nok til at de kan ligge i et lag. Hell på buljongen og legg på smørklattene. Sett i ovnen som holder 200 grader. I løpet av koketiden (ca 30 minutter) må du vende dem flere ganger slik at ikke overflaten tørker ut.
 
Surkål:
Fjern stilken og skjær kålen i passe strimler. Grovhakk sjalottløken, fres den myk i smøret ved middels varme. Ha i eddik og kok inn til nesten all væske er fordampet før du tilsetter karve og kål og blander godt. Tilsett kraft/vann. Dryss over salt, pepper og sukker. La trekke over svak varme til kålen er helt mør, ca 20 minutter.

Sendt inn av Apéritif

4
4/5 etter 66 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen