Tagine med sau og gresskar
Foto: Elena_Danileiko

Tagine med sau og gresskar

Sauekjøtt er smakfullt kjøtt som viser seg fra sin beste side når det blir kokt i tagine med deilig aromatisk krydder og tørket frukt. Få øynene opp for sauekjøtt med denne smaksrike oppskriften.

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 150C.
  2. Bland sammen krydderet og salt i en bolle. Tilsett kjøttet og bland godt.
  3. Varm opp en tagine eller en støpejernsgryte over middels varme. Brun litt og litt kjøtt av gangen i olivenolje til det har fått fin farge på alle sider.
  4. Ta ut kjøttet og tilsett løk og hvitløk og gresskar. Stek alt sammen til løken er gjennomsiktig.
  5. Ha kjøttet tilbake i kjelen/taginen og ha i hakkede tomater og kyllingkraft. Kok opp, sett på lokket og plasser i ovnen i ca 2 timer. Fisk så ut beina om du klarer, og tilsett den tørkede frukten og plasser tilbake i ovnen i ca 40 minutter til kjøttet er mørt.
  6. Stek de skivede mandlene sammen med smør i en stekepanne til de er brune. Strø over gryten når den er klar, sammen med grovhakket koriander.

Server med couscous, tabbouleh (dropp bulgur her) og varmt flatbrød.

Tips: 
Tagine er et kokekar i leire som er vanlig å finne i Nord-Afrika, men du kan godt bruke en støpejernsgryte eller liknende med lokk.

Her finner du flere gode retter du kan servere med sau

Her finner du mange deilige gryteretter

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne
Dagens rett

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne

Ta for deg av julespesialitetene og lag en superrask hverdagsrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her