Tapas kyllingkroketter av lår med sitrusglasert nepe på ratatouille med liten salat
Apéritif

Tapas kyllingkroketter av lår med sitrusglasert nepe på ratatouille med liten salat

Fremgangsmåte

Lag confit av kyllinglår.

Slik lager du confit

Tips:
Du kan godt bruke ferdig kyllingconfit fra butikken.

Riv opp kjøttet og bland med litt av kokefettet. Form til små kroketter som dobbeltpaneres i brødkrumme (finmalte brødsmuler/griljermel) og stekes i litt av kyllingfettet  fra kokingen (eller olivenolje) i panne. Hold varme.

Skrell og blansjer nepene skåret til samme størrelse som krokettene. Glaser dem i lys karamell (smelt litt sukker i pannen) tilsatt sitronsaft og malt koriander.

Ratatouille lages av finskårne grønnsaker som tomatkjøtt, paprika, hvitløk, løk og squash som sauteres hver for seg. Deretter blandes de med kyllingkraft, tomatjuice, basilikum, salt og pepper.

Anrettes ved å legge ratatouille i på en avlang tallerken, sette sammen kroketter og neper med små spyd og plassere dem oppå. Og med en liten salat (grønn salat vendt i olivenolje og salt).

Se våre andre oppskrifter på kroketter

Her er rettene du skal lage til tapasbordet

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Gresskarpai er et must denne uken
Ukens kake

Gresskarpai er et must denne uken

Enten du feirer Halloween eller ei, må du bare prøve denne oppskriften på gresskarpai på amerikansk vis.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

To deilige brunelloer på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

To deilige brunelloer på et pol nær deg

I basisutvalget finnes de faktisk to gode brunelloer fra to gode naboer og til supre priser. Så heldige er vi.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Den beste fredagsbiffen lages av elg
Dagens rett
Elgbiff med bacon og appelsinsaus

Den beste fredagsbiffen lages av elg

Tilgangen på godt elgkjøtt er fortsatt på høyden. I alle fall for den som har sikret seg et slakt. Hva med en elgbiff i kveld?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her