Teryakimarinert svineribbe med rødvinskokt rødkål, smørdampet spinat og grevinnepoteter
Foto: Mari Svenningsen

Teryakimarinert svineribbe med rødvinskokt rødkål, smørdampet spinat og grevinnepoteter

Fremgangsmåte

  1. Skjær bort svoren på ribba og legg den i marinaden minst over natta eller gjerne to døgn.
  2. Ta den opp og tørk godt av. Legg ribba på alu-folie på en rist (nedre del av ovnen) og langtidstek ved 150 grader i ca 2 timer. La den hvile i minst 15 minutter før du skjærer ribba opp i skiver.
  3. Sil marinaden og sett den til side. Like før servering kokes den opp og reduseres noe. Pass imidlertid på at sausen ikke blir for salt. Jevn med litt maizena (pisk 1 ss maizena ut i 3 ss kaldt vann). Rør godt. Smak eventuelt til med mer limesaft og sukker.
  4. Teryakimarinade:
  5. Kok opp appelsin- og limesaft, vin og skallene. La trekke ved middels varme i 10 minutter. Avkjøl og sil. Tilsett soya, teryakisaus, honning, chili, hvitløk og korianderen. Hell over ribba.
    Rødvinskokt rødkål:
  6. Del opp rødkålen og skjær bort den groveste delen rundt stilken. Skjær i tynne strimler eller riv på et jern. Gjør det samme med rødløken. Legg kåplstrimlene i en kjele og hell over rødvin, vann, eddik, korianderfrø, honning og salt. Kok til kålen er mør, ca 30-40 minutter. Tilsett svisketerningene. Like før servering varmes den opp igjen. Rør inn smøret. Smak til med salt og pepper.
  7. Gratinerte potettopper:
  8. Skrell og kok potetene møre. Hell av vannet og mos med fløten. Rør inn eggeplommene, krydder og ost. Fyll mosen i en kremsprøyte eller lag et kremmerhus av matpapir. Sprøyt topper på størrelse med en peppernøtt på en bakeplate kledd med bakepapir. Sett kaldt. Like før servering gratineres potetene i 7-10 minutter ved 250 grader til de er pent gylne.
    Smørdampet spinat:
  9. Varm smør i en panne og vend spinaten ned i det varme smøret. Rør helt til spinaten er falt sammen. Smak til med salt og pepper.

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
To deilige brunelloer på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

To deilige brunelloer på et pol nær deg

I basisutvalget finnes de faktisk to gode brunelloer fra to gode naboer og til supre priser. Så heldige er vi.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle
+
Godbiter i pollisten

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle

Fra denne californiske vinprodusenten kommer det svært pålitelige viner og det til pene priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne
+
Ukens vin

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne

For denne spanske vinen som kun koster 194 kroner, er laget av primært bordeauxdruer og er riktig så vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Putt middagen i et pitabrød
Dagens rett

Putt middagen i et pitabrød

Denne lettlagete oppskriften passer godt på travle hverdager eller når du må ta middagen i klypa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Soløye er trolig verdens raskeste middag
Dagens rett

Soløye er trolig verdens raskeste middag

Ikke bare er dette raskt å lage, men også knakende godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her