Teryakimarinert svineribbe med rødvinskokt rødkål, smørdampet spinat og grevinnepoteter
Foto: Mari Svenningsen

Teryakimarinert svineribbe med rødvinskokt rødkål, smørdampet spinat og grevinnepoteter

Fremgangsmåte

  1. Skjær bort svoren på ribba og legg den i marinaden minst over natta eller gjerne to døgn.
  2. Ta den opp og tørk godt av. Legg ribba på alu-folie på en rist (nedre del av ovnen) og langtidstek ved 150 grader i ca 2 timer. La den hvile i minst 15 minutter før du skjærer ribba opp i skiver.
  3. Sil marinaden og sett den til side. Like før servering kokes den opp og reduseres noe. Pass imidlertid på at sausen ikke blir for salt. Jevn med litt maizena (pisk 1 ss maizena ut i 3 ss kaldt vann). Rør godt. Smak eventuelt til med mer limesaft og sukker.
  4. Teryakimarinade:
  5. Kok opp appelsin- og limesaft, vin og skallene. La trekke ved middels varme i 10 minutter. Avkjøl og sil. Tilsett soya, teryakisaus, honning, chili, hvitløk og korianderen. Hell over ribba.
    Rødvinskokt rødkål:
  6. Del opp rødkålen og skjær bort den groveste delen rundt stilken. Skjær i tynne strimler eller riv på et jern. Gjør det samme med rødløken. Legg kåplstrimlene i en kjele og hell over rødvin, vann, eddik, korianderfrø, honning og salt. Kok til kålen er mør, ca 30-40 minutter. Tilsett svisketerningene. Like før servering varmes den opp igjen. Rør inn smøret. Smak til med salt og pepper.
  7. Gratinerte potettopper:
  8. Skrell og kok potetene møre. Hell av vannet og mos med fløten. Rør inn eggeplommene, krydder og ost. Fyll mosen i en kremsprøyte eller lag et kremmerhus av matpapir. Sprøyt topper på størrelse med en peppernøtt på en bakeplate kledd med bakepapir. Sett kaldt. Like før servering gratineres potetene i 7-10 minutter ved 250 grader til de er pent gylne.
    Smørdampet spinat:
  9. Varm smør i en panne og vend spinaten ned i det varme smøret. Rør helt til spinaten er falt sammen. Smak til med salt og pepper.

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til
Julemat
Oppskrifter på risgrøt, riskrem, multekrem, karamellpudding og andre juledesserter

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til

Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert. Eller så kan du velge en av de andre fristende juledessertene du finner oppskrifter på her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene
Dagens rett
Oppskrift på ribbe og pinnekjøtt

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene

Husker du ikke hvordan du laget julemiddagen i fjor, er det ingen grunn til å fortvile. Hjelpen får du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her