Thai-inspirert helgrillet fisk med chili og hvitløk
Apéritif

Thai-inspirert helgrillet fisk med chili og hvitløk

I thailand grilles tradisjonelt hel snapper over åpen ild med friske urter og sterke krydder. Her i kalde Nord må vi ofte ta til takke med alternative løsninger. Lag denne herlige og smaksrike fiskeoppskriften i ovnen eller på grillen.

Fremgangsmåte

 Forvarm ovnen til 190°C eller varm grillen til 250°C.

Kjør alle ingrediensene til chili og hviløksmarinaden sammen i en blender eller med en stavmikser. Reserver 3 ss av marinaden. 

Kutt diagonale kutt med 2 cm mellomrom på hver side av fisken. Smør marinaden godt over hele fisken og ned i kuttene på begge sider. 

Tilberedning på grill:
Børst grillristen med litt solsikkeolje slik at fisken ikke setter seg fast. Grill fisken på 7 minutter på hver side, og pensle med gjenværende mariande mens du griller. Om fisken er veldig stor eller tykk, kan det hende den må grilles litt lengre. La fisken ligge på grillen i minst 5 minutter før du flytter på den, ellers er det lett at skinnet sitter fast. Fisken er klar når skinnet er gyllent og sprø og kjøttet er hvitt.

Mens fisken tilberedes bland sammen 2 ss olivenolje med 2 teskjer av chili- og hvitløksmarinaden og 1 ts fiskesaus. Smak til med evt fersk lime. Bland sammen koriander, thai basilikum, bønnespirer og chili, og ha dressingen over. Strø med sprøstekt løk til slutt. Server med grillede poteter og salatblader. 

  •  Tilberedning i stekeovn:

Plasser fisken på en stor bit aliminusfolie, pakk fisken løst inn i folien, slik at oversiden av folien ikke er i kontakt med fiskens overflaten og forsegl endene godt.  Stek fisken midt i ovnen på en rist i 15 minutter. Om fisken er veldig stor eller tykk, kan det hende den må steke litt lengre. Ha fisken ut av ovnen og sjekk at den ikke er langt fra å være ferdig. Åpne opp folien slik at fisken ikke lenger er tildekket og tilsett 2 ss av marinaden. Skru stekeovnen til grillinstilling og grill i 5 til 8 minutter til fisken er gyllen og sprø. 

Tips:
Du kan også bruke koteletter av kveite eller skrei til denne oppskriften. For best smak behold bitene så store som mulig. 

 

 Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Suppe med søtpotet og ingefær er for medisin å regne
Dagens rett

Suppe med søtpotet og ingefær er for medisin å regne

I dag serverer vi en rykende het, aromatisk og kremet søtpotetsuppe som får varmen til å bre seg i kroppen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her