Thai-inspirert helgrillet fisk med chili og hvitløk
Apéritif

Thai-inspirert helgrillet fisk med chili og hvitløk

I thailand grilles tradisjonelt hel snapper over åpen ild med friske urter og sterke krydder. Her i kalde Nord må vi ofte ta til takke med alternative løsninger. Lag denne herlige og smaksrike fiskeoppskriften i ovnen eller på grillen.

Fremgangsmåte

 Forvarm ovnen til 190°C eller varm grillen til 250°C.

Kjør alle ingrediensene til chili og hviløksmarinaden sammen i en blender eller med en stavmikser. Reserver 3 ss av marinaden. 

Kutt diagonale kutt med 2 cm mellomrom på hver side av fisken. Smør marinaden godt over hele fisken og ned i kuttene på begge sider. 

Tilberedning på grill:
Børst grillristen med litt solsikkeolje slik at fisken ikke setter seg fast. Grill fisken på 7 minutter på hver side, og pensle med gjenværende mariande mens du griller. Om fisken er veldig stor eller tykk, kan det hende den må grilles litt lengre. La fisken ligge på grillen i minst 5 minutter før du flytter på den, ellers er det lett at skinnet sitter fast. Fisken er klar når skinnet er gyllent og sprø og kjøttet er hvitt.

Mens fisken tilberedes bland sammen 2 ss olivenolje med 2 teskjer av chili- og hvitløksmarinaden og 1 ts fiskesaus. Smak til med evt fersk lime. Bland sammen koriander, thai basilikum, bønnespirer og chili, og ha dressingen over. Strø med sprøstekt løk til slutt. Server med grillede poteter og salatblader. 

  •  Tilberedning i stekeovn:

Plasser fisken på en stor bit aliminusfolie, pakk fisken løst inn i folien, slik at oversiden av folien ikke er i kontakt med fiskens overflaten og forsegl endene godt.  Stek fisken midt i ovnen på en rist i 15 minutter. Om fisken er veldig stor eller tykk, kan det hende den må steke litt lengre. Ha fisken ut av ovnen og sjekk at den ikke er langt fra å være ferdig. Åpne opp folien slik at fisken ikke lenger er tildekket og tilsett 2 ss av marinaden. Skru stekeovnen til grillinstilling og grill i 5 til 8 minutter til fisken er gyllen og sprø. 

Tips:
Du kan også bruke koteletter av kveite eller skrei til denne oppskriften. For best smak behold bitene så store som mulig. 

 

 Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Oste-NM blir vorspiel for Matstreif

Finalen i Oste-NM er åpen for publikum som inviteres til å smake på i alt 303 ulike oster.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her