Tørrfisk med aiolipotet og bacon

Ingredienser
Ca 4 hg utvannet tørrfisk (utvannet i 5-7 dager)
3-4 poteter, mandelpotet, kuttet i små terninger
1,0 pose frosne erter
Ca 2,0 hg bacon kuttet i snå terninger
Aioli (hjemlaget eller ferdigkjøpt)
Ca 2 spiseskjeer smør for ertepureen
Ca 2 dl fløte
Smør for steking

Fremgangsmåte

Lag ferdig ertepureen ved å koke opp lettsaltet vann. Ha i ertene og kok opp igjen. La ertene trekke i ett minutt, sil av vannet og kjør erter sammen med smør og fløte med en stavmikser til en jevn purè. Smak til med salt og pepper. Kok opp godt med vann og tilsett et par never grovsalt. Ha i tørrfisken og kok opp igjen. La det småkoke i noen minutter til fisken begynner å flake seg. Ta kasserollen av plata og la den trekke videre til fisken skal serveres. Stek bacon i smør. Stek potetene i en rommelig stekepanne til de er møre. Skru ned varmen og rør inn aioli slik at alt av poteter er dekket.

Anrett på tallerken med fisken opp på ertepureen. Dander med bacon og aiolipoteter.

Sendt inn av Svein Marvik

Forsiden akkurat nå
Frappato er sommerdrue nummer én – nå til veldig gunstig pris
+
Ukens vin

Frappato er sommerdrue nummer én – nå til veldig gunstig pris

Den kombinerer lys rød frukt med stor saftighet og moderat alkohol. Vin som fint kan nytes utendørs og lett avkjølt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nyheter polet i mai: Så nært grand cru du kan komme - men uten å betale den prisen
+
Tester

Nyheter polet i mai: Så nært grand cru du kan komme - men uten å betale den prisen

Mens grand cru Burgund er utenfor de aller flestes økonomiske komfortsone, er det andre områder som leverer viner på samme høye nivå uten at du blir ranet. Blant mainyhetene er det utrolig mange sterke uttrykk som dokumenterer dette.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Det er slik du selv skal lage biffpizza med hvitløk- og urtesaus
Dagens rett

Det er slik du selv skal lage biffpizza med hvitløk- og urtesaus

Pizza er populært, og hjemmelaget pizza er det aller beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

For Henriot er vinen uten årgang den viktigste
+

For Henriot er vinen uten årgang den viktigste

Henriots rimeligste champagne inneholder vin fra 1969 og utover – det vil si fra mer enn ulike 50 årganger. Det er altså ikke av rene kommersielle hensyn at Henriot Souverain fremheves som sjelen i champagnehuset.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her