Tørrfisk med aiolipotet og bacon

Ingredienser
Ca 4 hg utvannet tørrfisk (utvannet i 5-7 dager)
3-4 poteter, mandelpotet, kuttet i små terninger
1,0 pose frosne erter
Ca 2,0 hg bacon kuttet i snå terninger
Aioli (hjemlaget eller ferdigkjøpt)
Ca 2 spiseskjeer smør for ertepureen
Ca 2 dl fløte
Smør for steking

Fremgangsmåte

Lag ferdig ertepureen ved å koke opp lettsaltet vann. Ha i ertene og kok opp igjen. La ertene trekke i ett minutt, sil av vannet og kjør erter sammen med smør og fløte med en stavmikser til en jevn purè. Smak til med salt og pepper. Kok opp godt med vann og tilsett et par never grovsalt. Ha i tørrfisken og kok opp igjen. La det småkoke i noen minutter til fisken begynner å flake seg. Ta kasserollen av plata og la den trekke videre til fisken skal serveres. Stek bacon i smør. Stek potetene i en rommelig stekepanne til de er møre. Skru ned varmen og rør inn aioli slik at alt av poteter er dekket.

Anrett på tallerken med fisken opp på ertepureen. Dander med bacon og aiolipoteter.

Sendt inn av Svein Marvik

Forsiden akkurat nå
Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien
+
Tester

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien

Ethvert feriekjøleskap har plass til en boks med hvitvin - om det så bare er for å bruke til matlaging som damping av blåskjell. Men det er ingen grunn til å redusere bruken til det, for mange hvitvinsbokser inneholder virkelig seriøs vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette er sommerens beste salater
Guide
Oppskrifter på salater

Dette er sommerens beste salater

På varme dager frister det med lettlagete sprø og forfriskende salater. Her finner du de beste oppskriftene og tipsene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Så gode som gulrøttene er nå, kan de spises døgnet rundt
Guide

Så gode som gulrøttene er nå, kan de spises døgnet rundt

Når du er forsynt med å knaske nyhøstede sommergulrøtter, kan du se på oppskriftene som forvandler denne gode råvaren til noe enda bedre.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her