Tuna tataki med kråkebollerogn, lakserogn, sukker/saltet rettich, spicy egg og toastet sesamolje

Tuna tataki med kråkebollerogn, lakserogn, sukker/saltet rettich, spicy egg og toastet sesamolje

Denne oppskriften er laget av en av Norges fremste kjøkkensjefer, nemlig Even Ramsvik. Retten har spennende ingredienser satt sammen på mesterlig vis.Du kan glede deg.

Fremgangsmåte

Tunfiskfileten sukker/saltes i én time i romtemperatur og skjæres i tre deler på langs og deretter i to, slik at du har seks rektangulære fileter. Stek i glovarm panne med nøytral olje på en side slik at toppen er rå.

Rettichen finkuttes så smått som mulig og sukkersaltes i ett dørslag i ca 1 time. Skyll lett og press ut væsken. Smak til med saften fra en lime.

Vaktelegg kokes i vann i ca 3 minutter til de har en lett bløt kjerne. Kutt av toppen og hell ut litt av eggeplommen. Ta vare på plommen og bland den i wasabi majonesen.

Wasabi Majones:
Bland eggeplommer, vakteleggeplommene, tomatpuré, finkuttet chili og wasabi i en bolle og spe med olje til en fin, tykk konsistens. Smak til med saften fra en lime, cayenne, salt og pepper. Fylles i de kokte eggene og toppes med fritert Pankomel (japansk brødkrumme).
 

Rist sesamfrø i en tørr panne og hell over nøytral olje, smak til med sesamolje om nødvendig. Serveres rykende varm.

Les denne artikkelen om sushi

Slik lager du sushi hjemme

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av Even Ramsvik

5
5/5 etter 2 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen