Tunfisk med hvitløk og chili slik den lages i Portugal
Foto: Istock

Tunfisk med hvitløk og chili slik den lages i Portugal

Denne retten med tunfisk, hvitløk og chili er slik mange portugisere vil tilberede den.

Fremgangsmåte

  1. Rør sammen chili, halvparten av korianderen, hvitløk, paprikapulver og pepper i en bolle som ikke er av aluminium. Rør inn olje og sitronsaft.
  2. Ha i tunfisken og gni blandingen inn i fisken. Legg på lokk og sett i kjøleskapet i to timer.
  3. Tenn opp i trekullgrillen, eller skru på stekeovnsgrillen.
  4. Dryss salt på tunfisken. Legg den på en oljet grillrist eller i en liten langpanne under stekeovnsgrillen. Grill tunfisken i ca 3 minutter på hver side hvis du vil ha fisken middels stekt. Snu den bare en gang under grillingen.
  5. Legg tunfiskstykkene på et varmt fat eller på porsjonstallerkener.

Pynt med resten av korianderen og server.

Flere oppskrifter med tunfisk

Bli abonnent og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
En smak fra verdens mest unike vinområde
+
Godbiter i pollisten

En smak fra verdens mest unike vinområde

Fra Lisboas berømte kystlinje kommer noen av verdens mest lagringsdyktige viner laget i mikroantall, men også viner til priser som alle kan betale.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Match kylling med asparges og reker - du vil ikke angre
Dagens rett

Match kylling med asparges og reker - du vil ikke angre

Kyllingfilet med reker og asparges samt en hjemmelaget hvitsaus er raskere serveringsklar enn du kanskje tror.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Michelin-guiden: Stjernedryss i Bergen

Som de to eneste nye Michelin-stjernene for Norge i 2025, er det stor stemning for Gaptrast og Omakase by Sergey Pak.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her