Legg laksefileten på et egnet fat.
Bland salt og sukker og gni inn i laksefileten. Kvern over pepper. Blant tyttebærsyltetøy og olje og fordel over. Riv av rosmarinbladene og fordel over fileten. Dekk til med plastfolie og sett kaldt i minst en time hvis du skal steke fisken. Hvis du skal bruke den gravet, må den ligge i kjøleskap over natten. Aller helst bør du snu den i løpet av kvelden.
Som hovedrett:
Skrap bort bærene og rosmarinen. Del opp fileten i fire stykker og stek i panne i smør noen minutter på hver side. Server med potetmos laget med godt smør eller pastinakkpure og båtpoteter.
Til koldtbord:
Skjær i skiver og server med rømme og eventuelt god sennep.
Her finner du veldig mange oppskrifter på laks, ørret og røye
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig