Urtefylte kyllinglår med asparges og sjysaus
Foto: Istock

Urtefylte kyllinglår med asparges og sjysaus

Fremgangsmåte

Bein ut kyllinglårene ved å klippe opp undersiden og derfra skjære ut beinet. Ikke fjern skinnet. Ta vare på beinene til kraft.

Brett ut de utbeinete kyllingkjøttstykkene med kjøttsiden opp. Fordel urteblandingen på de fire stykkene og dryss over salt og pepper. Rull sammen til en pølse og bind opp med kjøkkenhyssing. Varm opp litt olivenolje i en steikepanne og stek rullene til de er pent brune. Salte og pepre og overfør til en ildfast form og ettersteik i ovnen ved 180 grader i 15 minutter. Kok ut pannen med 2 dl vann, ta vare på sjyen og sil den. Sil kraften som dannes i formen under ettersteikingen og ta vare på denne også.

Kyllingkraften:
Ha alt i en kjele og kok opp, skum av og la småkoke i 1 time. Sil og ta vare på kraften.

jysausen:
Fres løken i olje og hell på hvitvin som du koker helt inn til kun ½ dl gjenstår. Hell på kraft og sjy og kok inn til du har ca 1 ½ - 2 dl i kjelen. Smak til med salt og pepper.

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik skaper du feststemning på en tirsdag: Krydderstekt laks med ovnsbakte rotgrønnsaker
Dagens rett

Slik skaper du feststemning på en tirsdag: Krydderstekt laks med ovnsbakte rotgrønnsaker

Med denne vrien på en hverdagslig laksemiddag, skaper du fest selv midt i uka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her