Urtefylte kyllinglår med asparges og sjysaus
Foto: Istock

Urtefylte kyllinglår med asparges og sjysaus

Fremgangsmåte

Bein ut kyllinglårene ved å klippe opp undersiden og derfra skjære ut beinet. Ikke fjern skinnet. Ta vare på beinene til kraft.

Brett ut de utbeinete kyllingkjøttstykkene med kjøttsiden opp. Fordel urteblandingen på de fire stykkene og dryss over salt og pepper. Rull sammen til en pølse og bind opp med kjøkkenhyssing. Varm opp litt olivenolje i en steikepanne og stek rullene til de er pent brune. Salte og pepre og overfør til en ildfast form og ettersteik i ovnen ved 180 grader i 15 minutter. Kok ut pannen med 2 dl vann, ta vare på sjyen og sil den. Sil kraften som dannes i formen under ettersteikingen og ta vare på denne også.

Kyllingkraften:
Ha alt i en kjele og kok opp, skum av og la småkoke i 1 time. Sil og ta vare på kraften.

jysausen:
Fres løken i olje og hell på hvitvin som du koker helt inn til kun ½ dl gjenstår. Hell på kraft og sjy og kok inn til du har ca 1 ½ - 2 dl i kjelen. Smak til med salt og pepper.

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
De lekreste bobler finnes på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

De lekreste bobler finnes på 60+ pol

Denne champagne-neoklassikeren er ikke bare nydelig nå, men har dokumentert en usedvanlig god lagringsevne – etter omkorking.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med denne er suksessen sikret for årets siste måltid
+
Ukens vin

Med denne er suksessen sikret for årets siste måltid

På plass på 180 pol, prisen er utrolig god, og den finnes sågar i magnum, også den til svært god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette drikker du til and
Tester

Dette drikker du til and

Andevennlige drikkevarer finner du innen alle kategorier og prisklasser. Her har du en rekke forslag som kan kalles allroundere når det er and på menyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her