Varm bulgursalat med strimlet svinekjøtt
Foto: Studio Dreyer-Hensley

Varm bulgursalat med strimlet svinekjøtt

På 30 minutter lager du en varm bulgursalat med nooe. Passer utmerket som hovedrett. Her er oppskriften.

Fremgangsmåte

Bulgursalat:
Fres løk og hvitløk i litt olje. Ha på tomatpuré, og fres det hele til råsmaken i tomatpuréen  er borte, ca. 2 minutter.

Bland hønsebuljong ut i varmt vann, og hell den utblandet buljong over i pannen. Kok opp.

Hell i bulgur og la det trekke til den er ferdig, ca. 10 minutter (sjekk koketiden på pakken).

Smak til med salt, pepper og eventuelt litt sukker.

Svinekjøttet:
Skjør kjøtt i strimler og brun i flere omganger i en varm stekepanne med olje, ca. 2 minutter.
 

Krydre med salt og pepper. Sett kjøttet til side, og hold det gjerne varmt.

Vend spinat i bulguren rett før servering. Anrett den på et stort serveringsfat eller en tallerken, og legg kjøttet over til slutt.

Tips: 
Bulgur er hele hvetekorn, uten skall og kimen, som er delvis dampet, og deretter grovmalt og tørket.

Retter med bulgur

Flere deilige salater

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen
+
Tester

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen

Stopper du opp i taxfreebutikken på neste utenlandsreise, er det en håndfull interessante nyheter du kan plukke med deg hjem - som julegave til deg selv eller andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen
+

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen

Vingården Milestii Mici i Moldova huser verdens største vinkjeller med rundt to millioner flasker som Moldova har søkt om Unesco-beskyttelse for. Men hvorfor er det så mange flasker til overs fra 1986-årgangen?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing
Dagens rett
Burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Denne burgeren går utenpå det meste, og det til tross for at den er helt fri for både cheddar, ketchup og pommes frites.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao
Dagens rett

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao

Torsk tåler mye smak i tilbehøret. Den får akkurat passe med juling i denne knallgode bacalaoinnspirerte oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her