Varm syltet steinbit med krydderbakt svineribbe, krydret italiensk pølse, stekesjy og gnocchi
Foto: Eva Brænd

Varm syltet steinbit med krydderbakt svineribbe, krydret italiensk pølse, stekesjy og gnocchi

Fremgangsmåte

Syltelake:
De tørkede krydderene ristes i tørr panne og has i kjele sammen med resten av ingrediensene. Kok opp laken og trekk til siden. Hell så laken over steinbitstykkene og la fisken trekke gjennom. Server med braisert kjøtt, gnocchi og stekesjy.

100 g italensk pølse ristes i olje og tørkes lett på papir. Anrettes sammen med stekesjy og steinbit.

Braisert krydret svineside:
Rist de tørre krydderene i en tørr panne og støt så alt sammen i en morter med salt og de ferske krydderene. Gni inn svinesiden og la den ligge et døgn og trekke. Legg svinesiden i lang panne med ingrediensene og sett i ovn på 180 grader i 1 time med folie over. Avkjøl og skjær en tynn skive som varmes i stekesjyen og anrettes under den bakte røyen. Smak til sjyen om nødvendig og bruk som saus.
 
Gnocchi:
Kok potetene i vann uten salt. Når potetene er ferdig kokt, sil av og tørk dem i ovn på 60-70 grader, slik at du får en tørr masse, passer igjennom en sikt og la det avkjøle seg litt. Bland inn mel, parmesan og eggeplomme, smak til med salt, pepper og muskat. Denne deigen skal nå ha samme konsistens som en pastadeig.

Lag så baller eller form dem til ønsket form, kok dem i lettsaltet vann, når de flytter opp er de ferdige. Ta dem ut og ha dem i isvann.

Ved servering, bruner du litt smør i panna og steker gnocchiene på panna med salt, pepper og litt finkuttet salvie.

Her finner du mange deilige oppskrifter på steinbit

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Kjetil Gundersen ved Gastronomisk Institutt

5
5/5 etter 29 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen